Traže se beta testeri

01/06/2004 - BHLD v1.0 beta1
??? - BHLD v1.0 beta2
najkasnije 10/06/2004 - BHLD v1.0 final

release manager: Adis

Pozivamo sve koji su zainteresovani da se ukljuce u proces beta testiranja nove verzije BHLDa da se prijave. Takodje, ako imate nekih dopuna i ideja molim da ih posaljete sto je prije moguce!!!

Skrenuo bih paznju na sljedeci URL:
http://start.linux.org.ba/BHLD_bugovi

Molim za komentare

Kako doci do te bete BHLD-a?

Korak 1: prijavite se

Korak 2: nađemo se negdje u gradu i ja vam doturim CD :slight_smile:

Korak 3: što više kritika

P.S.
Može i direktna prijava na:
adis (at) linux (dot) org (dot) ba

Sa Subject linijom:
[BHLD] Test

ja ga evo nemogu ni dici pokusavao na 2 kompa na mom mni dodje do straring init i tu stoji a prije toga izbaci error kao scsi0: ERROR … i nemoze dalje a na drugom racunaru nemoze da digne X :frowning:

p.s.

I na drugom mi pokiaze ovu gresku i josh bruku drugih ali najvisae prijavljuje gresku u /dev/cdrom/KNOPPIX/KNOPPIX neznam tacno gdje

p.p.s.
Pretamna su ona slova kada se boota i kada se prikaze ona slika gdje pise pritisni F2… Treba to za nijansu posvjetliti:)

Izgleda da nije dobro iskopiran CD.

Da li se može postaviti na neki lokalni server?

Bosanac,
Trebalo bi da je CD dobro iskopiran (kod mene je radio)
Da li na testiranim računarima radi KNOPPIX ( 3.3 ili 3.4)?
Da nisu možda računari sa nforce chipsetima?
Da li si probavao različite boot opcije; npr.
‘knoppix noscsi noapic’
ili da podigneš sistem bez X-a
’knoppix 2’

Očigledno sam zeznuo sliku za boot screen (pogrešan odabir boja) :wink:
No bitno je da smo izbacili NJIHOVU (knoppix.net) sliku, lol

Gomez, ne isplati se postavljati na lokalni server, biće sve gotovo do početka sljedeće sedmice.

Mozhe li kako jedan od tih CDova da dodje do TZ? :slight_smile:

radi mi na obadva knoppix 3.3 a 3.4 nemam
i na obadva su via chipseti :slight_smile:
Na ovom drugom sam uspio dici bez X i radi ali X nemogu dici nikako. Probacu sutra jos druge boot opcije sad nemogu da gledam na oci :slight_smile: pa javnem

Mogu ja postaviti ali ne znam više šta postavim, izlaze nove verzije po više puta na dan :slight_smile: ono što ja imam je već zastarjelo (prekjučerašnja verzija! ejiiiii šta je bugova ispravljeno u međuvremenu…)

Bosanac, očigledno je da sam zeznuo taj CD prilikom prženja. Sad sam se sjetio da sam samo probavao rewritable, a ne i CD koji sam tebi doturio. (sorry za zbrku)

Inače, nismo ništa čačkali oko detekcije hardvera i sl. , tako da bi sve trebalo raditi na mašinama na kojima radi i KNOPPIX. (I nema razloga zašto bi “magično” radilo samo na mojoj mašini)

Probat ćemo na još par mašina da bi bili sigurni.

vjerovatno
ja sam pokusavao i sotale modove ali nema sanse i siguran sam da je do cda jer izbaci gresku hdc:error itd.
Haj poslacu ti mail da se dogovorimo da mi novi sprzis :slight_smile:

Danas sam probao BHLD na masini:
P III 867MHz (Coppermine); 192MB RAM-a; Riva TNT2; LCD monitor …
Radi dosta dobro/brzo, malo LCD ima problema (žali se na vsync rate), ali generalno je OK.

Mislim da bi minimalna preporučena konfiguracija (za pokretanje sa CD-a) trebala biti PII ili PIII oko 500MHz, te 128MB RAM-a (s naglaskom na RAM). Ima li ko kakvu slabiju mašinu, a želi probati KDE :wink:

P.S.
Planirao sam sutra da na redovnom sastanku ULK-ovaca podijelim CD-ova; Ko želi probati -> bujrum

Minimalna konfiguracija za KDE je Celeron 300 MHz i 92 MB RAMa (64 MB ako nećeš pokretati više od jedne aplikacije odjednom ;)). Takođe pri radu sa 64 MB RAM i manje obavezno je pravljenje swap particije ili datoteke na disku (Knoppix ima alate za to kojima se može pristupiti iz boot menija).

Pozdrav!

Narode kako zvuchi to da se pokusha nachi sponzor koji bi svojom donacijom recimo obezbjedio da se kopija BHLD podijeli u nekom od sljedechih izdanja nasheg informatichkog magazina INFO ?

Da li je to moguche? Da li bi se mogli nachi ljudi koji bi izashli u susret? Da li bi INFO izashao u susret? Koliko bi to otprilike koshtalo?

Nadam se da nisam ispao glup sa ovim prijedlogom :smiley:

Fena

info???
cisto sumnjam, prije bi ja mislim bugova mreza.

hehe ili cak neki politicki magazin a mozda i koji magazin za moderne zene :slight_smile:

[quote]info???
cisto sumnjam, prije bi ja mislim bugova mreza.

hehe ili cak neki politicki magazin a mozda i koji magazin za moderne zene :)[/quote]

:slight_smile:

U broju 76 (MAJ) su relativno fino opisali Knoppix 3.4 … ako nishta BHLD zasluzhuje neki fin opis na vishe od 2 stranice :slight_smile: a ako ne u INFO.u nachi che se vech neki magazin … :slight_smile:

Koliko se sjećam BHLD je trebao izaći sa nekim brojem INFO magazina. Međutim problem je bio druge prirode - prestao se razvijati.