Trebam Pomoc_Instalacija_google_chrom_64_bit

Da li neko ima rjesenje za mene? Hvala

Ako ne znas za slackbuilds/sbopkg googlaj ove termine. Na stranici slackbuilds.org imas mnostvo “skripti za installaciju” raznih programa. Sad ne znam koliko je to up to date tj. nemogu ti preciznije pomoci moras sacekat nekog slackware korisnika, ima ih ovdje. :smiley:

malo nas je ali nas ima :smiley:
evo ovdje imas skripte i upustva za instalaciju:
http://ftp.gwdg.de/pub/linux/slackware/slackware64-13.37/extra/google-chrome/
Skini odgovarajucu verziju pam soliba tj ne obje i skini chrome sa googlea 64 bitni za debian. Nadam se da znas kako se kompajliraju paketi preko SlackBuild skripti, a i ako ne znas imas dolje upustvo na linku koji sam postavio.

Meni je iskreno nonsense da neko ima Slackware a ne zna ovako banalne stvari… Zvanicno ovo bih smatrao trollom :smiley:

Losa je to praksa. Imas opciju da skines prekompajlirani binary s Slacky repozitorija, ili da ga dodas u slapt-get pa da instalacija bude lagana. Na pkgs.org se mogu takvi paketi naci. Ali onda moras i odgovarajuce libove skinuti. Neki znaju biti zastarjeli. Neki postoje samo kao SlackBuild. Neki se mogu prevesti iz .deb i .rpm u .tgz s odredjenom dozom opreznoscu. Ali mislim da za male pakete kao sto je gdm koji trazi samo libgnomecanvas ili chrome koji trazi samo pam solibs nema potrebe praviti komplikacije. Ja sam jednom skinuo Chrome s pkgs.org i nije radio kako treba, umjesto onog kruga za ucitavanje ukazala se siva kockica. Cak ni sa solibs se nije popravilo. Kome je sve ovo mrsko pjeske raditi neka promijeni distru. Ja sam se navikao.