stranica koju odrzavam se sirila tokom godina i sada izgleda ko kanarinac. svaki modul (stranica, shopping cart, profile manager, direktorij,…) ima svoj nacin pokazivanja kreske (logiranje, pogresno izabrana osoba, nepravilan email tokom pravljenja novog account-a, itd) i ja sam se zainatio da napravim jedinstven error message sistem za cijelu stranicu.
meni se svidja lightbox ideja gdje bi se greska pojavila na zatamnjenom ekranu (opacity?) i box u sredini sa sadrzajem poruke. imal’ neko kakvu ljepsu i bolju i jednostavniju ideju?
takodje, posto ja suck u javascript… znam da se javascript funkcija moze startovati sa onclick, onblure, onfocus, on-ovo, on-ono… interesuje me moze li se (i ako moze - kako) startovati funkcija npr.:
Kad se ucita stranica da ti se ispise ta poruka ili zelis neki drugi event?
Pomocu jQuery:
[code]…
...[/code]
inace bez toga:
[code]...
...
...[/code]
Obicno ne ide document.write() nego imas neki div koji treba update, pa pozivas sa jQuery:
[code]$("#divId").val(poruka);[/code]
inace
[code]document.getElementById('divId').innerHTML = poruka;[/code]
ExtJS je imho prekomplikovan za jednostavne stvari. Ja sam ga jednom koristio al learning curve je ogroman za njega, bar iz mog iskustva. Moza bi bolje bilo izuciti mootools i prototype.