Trebam pomoc: php/javascript, dizajn sugestije

stranica koju odrzavam se sirila tokom godina i sada izgleda ko kanarinac. svaki modul (stranica, shopping cart, profile manager, direktorij,…) ima svoj nacin pokazivanja kreske (logiranje, pogresno izabrana osoba, nepravilan email tokom pravljenja novog account-a, itd) i ja sam se zainatio da napravim jedinstven error message sistem za cijelu stranicu.
meni se svidja lightbox ideja gdje bi se greska pojavila na zatamnjenom ekranu (opacity?) i box u sredini sa sadrzajem poruke. imal’ neko kakvu ljepsu i bolju i jednostavniju ideju?

takodje, posto ja suck u javascript… znam da se javascript funkcija moze startovati sa onclick, onblure, onfocus, on-ovo, on-ono… interesuje me moze li se (i ako moze - kako) startovati funkcija npr.:

[code]

<?php if ($i==1) { echo ''; } ?>[/code]

Kad se ucita stranica da ti se ispise ta poruka ili zelis neki drugi event?
Pomocu jQuery:

[code]…

...[/code] inace bez toga: [code]... ... ...[/code] Obicno ne ide document.write() nego imas neki div koji treba update, pa pozivas sa jQuery: [code]$("#divId").val(poruka);[/code] inace [code]document.getElementById('divId').innerHTML = poruka;[/code]

@afan: Cini mi se da sam ti preporucio jQuery nekad ranije, sada to nadogradi sa jQuery UI (pogledaj: http://jqueryui.com/themeroller/#themeGallery). Mislim da ce te zanimat modal dialog :wink:

wow jquery rocks… btw ima još nešta nako čudo, Adise pomozi mi reć, komplet OS maltene u jscriptu

http://bellard.org/jslinux/

wow jquery rocks… btw ima još nešta nako čudo, Adise pomozi mi reć, komplet OS maltene u jscriptu[/quote]
sjetio sam se :slight_smile:

extjs

http://www.sencha.com/products/extjs/examples/

http://www.sencha.com/

ExtJS je imho prekomplikovan za jednostavne stvari. Ja sam ga jednom koristio al learning curve je ogroman za njega, bar iz mog iskustva. Moza bi bolje bilo izuciti mootools i prototype.

mlim nazocne da mi ne hajdzeking temu!

:smiley: