Trebam program za odvajanje audio file-ova sa DVD-ja

trebam aplikaciju kojom mogu da skinem, ili odvojim - sta god da je korektniji termin, audio file-ove, odnosno zvuk za DVD-ja pa da ga onda mogu snimiti na CD kao mp3 fajlove.

npr. imam neki koncert a DVD-ju i volio bih skinuti zvuk sa koncerta i snimiti na CD kao mp3.

probao sam jedan (zaboravio sam ime) program i koji je odradio posao - ali lose. prvo, zvuk je bio JAKO utisan tako da sam morao odvrtati do daske da mogu da cujem. zatim, fajlovi su bili poredani po nekom cudnom kriteriju i skroz izmjesani.

imal’ neko kakvo iskustvo i/ili preporuku?

hvala

Avidemux. Inače odličan video editor, ali i odvajanje zvuka obavlja bez problema. Jedino mislim da ćeš morati prvo kopirati sadržaj DVD-a na hdd (ali prvo pokušaj direktno otvoriti, možda su ispravili taj bug).

ovaj covjek je wiki na dvije noge! :smiley:

sta mi treba pored avidemux? avidemux-qt, avidemux-cli, avidemux-common?

ovaj covjek je wiki na dvije noge! :smiley:

sta mi treba pored avidemux? avidemux-qt, avidemux-cli, avidemux-common?[/quote]
skont’o.
:smiley:

pretpostavljam da ti koristis ovo?

evo sturih se kako da otvorim DVD i ne ide. kad kliknem na Open, pojavi se prozor u kojem nadjem DVDROM i film, odaberem ga, i onda se pojave 3 direktorija: AUDIO_TS, JACKET_P I VIDEO_TS?!?

kako da startam DVD u Avidemux-u?

probao sam skinuti zvuk sa jednog avi i sa flv fajlova i radi super. ali ne kontam kako da startam DVD?

pretrazio sam njihovu stranicu i njihov wiki i forum, ali ne mogu naci nista vezano za ovo? glupo, zar ne?
:smiley:

Otvori prvi VOB fajl u VIDEO_TS, on će te pitati da li želiš Append-irati ostale, što naravno i želiš, i to je to…

PS: QT verzija Avidemux-a je JAKO bugovita, preporučujem GTK verziju.

ne fercera. javlja mi gresku. medjutim, ovaj isti DVD mi nemoze otvoriti ni u mplayer-u niti u totemu tako da mozda je nesto do DVD-ja. mada DVD je poprilicno nov i ne vidim nikakve parnice nanjemu.
probacu kod kuce neki drugi. ako ni jedan ne mogu otvoriti onda je nesto drugo u pitanju.

taj sam instalirao :smiley:

hvala

Ako je originalni DVD, vjerovatno je zaštićen (tj enkriptovan).

Ovdje je uputstvo za k9copy instalaciju (nešto kao DVDFab Decrypter na windowsima):
http://geekconnection.pbwiki.com/How%20to%20copy%20encrypted%20DVDs

[quote=aNTropocentrio]Ako je originalni DVD, vjerovatno je zaštićen (tj enkriptovan).

Ovdje je uputstvo za k9copy instalaciju (nešto kao DVDFab Decrypter na windowsima):
http://geekconnection.pbwiki.com/How%20to%20copy%20encrypted%20DVDs[/quote]
DVD je original. film. ali, ako je zastita u pitanju onda obicno javi da je zasticen a ja u Avidemux-u dobijam gresku.
iako je zasticen, morao bi da radi u totem-u ili mplayer-u?

k9copy vec koristim (fina kolekcija filmova :D) i vec mi je instaliran. ali ne kontam njegovu ulogu u ovome? osim da sa njim napravim kopiju pa da onda onda tek koristim avidemux? uh! to je bas posao…

Ako koristiš k9copy, onda imaš sigurno i libdvdcss instaliran, tako da bi DVD trebao fercerati u mplayer-u… Znači da k9copy baš i neće pomoći.