Trebam WYSIWYG text editor i image manager

Nesto slicno sam vec pitao (http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=6798) ali sad je “varijacija na temu”.
Znaci, trebam nekakav jednostavan, osnovni, text editor sa mogucnoscu upload-ovanja image-a. Editor nije problem naci (CKEditor, TinyMCE…) ali moram imati mogucnost da svaki korisnik uploaduje image u svoj vlastiti direktorij i da nema mogucnost pristupa u “tudji” direktorij.

Probao sam Tiny ali je FileManager mashallah skup. Instalirao CKEditor i kupio CKUploader i radi ok ali smjesta sve slike u jedan direktorij.

Imal’ ko kakvu ideju?!?!?
:frowning:

Mozes li izmjeniti target path u CKUploader kodu kako da bude dinamicka ?

kreirao sam za svakog korisnika direktorij sa njegovim ID-jem. i onda sam prekopirao ckeplugin.ini u te poddirektorije. ideja je da kada se poziva ckeplugin.ini da se poziva onaj koji je diefinisan sa user ID-jem.

npr. korisnik 1234. u “/files” sam napravio “/files/1234” i tu sam savio par slicica.
u config_js.php, umjesto

$config = parse_ini_file($server.$url.'plugins/image_uploader/ckeplugin.ini');

stavio

$config = parse_ini_file($server.$url.'plugins/image_uploader/1234/ckeplugin.ini');

i sve radi kako treba.

medjutim, ako umjesto 1234 stavim $_SESSION[‘user’][‘ID’] - ne radi

$config = parse_ini_file($server.$url.'plugins/image_uploader/'.$_SESSION['user']['ID'].'/ckeplugin.ini');

?!?!?

Debug it… mislim daj na echo … ili stavi sve prije prosledjivanja u parse_ini_file() u varijablu pa vidi kako ju je izbacuje… nisam bas sad 100% focused… a nisam ni programer :slight_smile:

Prob’o ali ne radi. U stvari, ne prijavljuje gresku ali se popup window sa spiskom fajlova non-stop upload-uje a nista ne pokazuje.

pa sta ti je snimljeno u ovoj varijabli koju pokusavas koristiti?
stavi

echo $_SESSION['user']['ID']

tacno prije $config linije i vidi sta daje.

Nisam PHP strucnjak ali mi se cini da je problem variable substitution.

Ili

echo SESSION['user']['ID']

nisam siguran kako to u PHP-u ide.