Tux Racer

pozdrav,

koristim 64 RAM,RIVA TNT 16 MB i Mandrake 8.0 i na njemu dolazi igra Tux Racer medjutim kad je pokrenem i kad treba da pocne igra izbaci me i tad mi se promjeni rezolucija i mis mi zakoci.Mijenjao sam rezoluciju i boje al opet isto.Da li mi neko moze pomoc??

Ne volim bas igre, ali evo mislim da bi trebao posjetiti http://www.tuxracer.com/ i pod faq ili manual vidjeti da li ces naci rjesenje problema… A tu je i mailing lista (pogledaj pod support), pa pitaj na mailing listi da li je neko imao slicnih problema…

Nisi aktivirao AGP podrsku prilikom konfigurisanja X-servera (instalacija)!

Da ne počinjem novi thread na istu temu…

Imam instaliran Tux Racer 0.61-6.4 na Debianu. Uz distribuciju dođe i paket tuxracer-extras 0.4-1 koji je dosta veliki (nešto preko 50 MB) koji bi kao trebao sadržavati dodatne staze. U dependencies dijelu stoji da je reccomend verzija Tux Racera >=0.61-1. Kada instaliram paket, ništa se ne dogodi sa igrom.

Vjerovatno imam noviju verziju igre nego što paket može da podrži.

Ima li neko gdje bih mogao naći sličan paket za verziju 0.61-6.4? Ili zna gdje mogu naći ovaj paket?

Ne bih rekao da je pogrešna verzija, takve greške se ne dešavaju Debianu :smiley: Mislim da samo trebaš editovati neki .conf fajl :wink:

Vezano za ovaj gore problem, zna li neko koji conf file moram editovat i kako? Kopao sam malo po conf file-ovima ali nisam našao ništa.