ja imam tv kartu koju mi suse pravilno prepozna ali nemogu da uganjam programe na njoj nekad kad upalim nekad nema nista a nekad samo jedan (neki) program. Koristim kablovsku televiziju i kad god skeniram nista mi nenajde ni jedan program bilo koju aplikaciju da koristim
Hmm, nerazumijem zašto secam ako nije u Francuskoj ? I ja koristim malo stariju karticu ( Terratec TV + Radio) i nemam problema. Televizija je kablovska, sistem PAL, frekvencija zapadna evropa, program KwinTV. Jedina mana ovog programa je u tome što izgubi podešene vrijednosti za kontrast, boju i svjetlost nakon zatvaranja aplikacije. Najvažniji element na ovim karticama je TUNER koji je ugrađen na karticama. Neki proizvođači ugrađuju dva različita TUNERa u iste kartice. Moja naprimjer koristi PHILIPS-ov TUNER i važno je da to saznaš i uneseš manuelno u Yastov izbornik za TUNERE. Najbolje je da lično pogledaš karticu.
Jednom prijatelju sam instalirao Linux i podesio TV karticu. Ima Ati All-In-Wander, nakon instaliranja gatos drajvera sve radi super. Jedino što se ne može koristiti KWinTV ni bilo koji drugi program osim nekog awview koji je pravljen u Motifu i očajno izgleda (ali radi što je najbitnije).