Koristi li tko http://twitter.com/home ili http://identi.ca/
Ja sam se navukao pravo na ovo, ispočetka mi se činilo jako glupo, ali je u biti jako korisna stvar, naravno ako želite.
Imate li koga zanimljivog da preporučite da ga “sljedimo”?
Prvi tweet nekad u decembru 2007… : ) . Inace furam i koornk, slovensku verziju twitter-a :). Identi.ca je sva u nekom Opensource duhu pa imam i tamo account ali ne update-am uopste. za one koji zele vlastiti microblogging alat check shoutem.com … Ekipa iz Zagreba je napravila dobar posao : )
Možda “ubuntu” grupa na identi.ca može biti interesantna. Twitter skroz rijetko koristim, jedino pratim ubuntugeek-a, bude finih cakica Usput, Gwibber client mi se čini plaho dobrim za ovu svrhu. Osim identi.ca-e, i twitter-a, tu je i podrška za facebook, npr. i dr., tako da se mogu pratiti svi istovremeno (kao i post-ati istovremeno na sve account-e).
Twitter zapravo nije losa ideja - imas one-stop mjesto gdje kazes ljudima sta radis. Znam da ga slavni veoma mnogo koriste i smatram ga korisnim. Za “sitne” ljude mozda i nije bas najprakticnija stvar na planeti ali IMHO je fina stvar.
Zašto bih htio da kažem ljudima šta radim? Zašto bi me interesovalo šta neko radi?[/quote]
To je filozifsko pitanje Vedrane
Salu na stranu - recimo da si nastavnik i hoces da obavjestis studente kada si dostupan za neka spontana pitanja u vezi nekog projekta, a kada nisi jer si na putu, zauzet nekim drugim stvarima i slicno.
Ili pak mjesto gdje studenti mogu razmjenivati svoja iskustva (neka vrsta virtuelnog seminarija) - neko od studenata je naisao na neki problem u toku projekta koji je rjesen na taj i taj nacin - tako da se izbjegava izmisljanje kotaca/tocka nanovo.
Zašto bih htio da kažem ljudima šta radim? Zašto bi me interesovalo šta neko radi?[/quote]
U osnovi se slažem s ovim (dođe nekako haman a la Facebook selfpromoting). Međutim, ne koristi se samo za to. Tako, npr., na ubuntu grupi na identi.ca konstantno se update-uje status određenih projekata, otkrivenih bug-ova, obavijesti developera i korisnika, interesantnih stvari, novih projekata, software-a i sl., što može biti jaaaaaaaaako korisno. Ustvari, često je više konverzacija nego tek “šta radim sada”.
U osnovi se slažem s ovim (dođe nekako haman a la Facebook selfpromoting). Međutim, ne koristi se samo za to. Tako, npr., na ubuntu grupi na identi.ca konstantno se update-uje status određenih projekata, otkrivenih bug-ova, obavijesti developera i korisnika, interesantnih stvari, novih projekata, software-a i sl., što može biti jaaaaaaaaako korisno. Ustvari, često je više konverzacija nego tek “šta radim sada”.[/quote]
Slazem se sasvim.
PS I meni se gadi od Facebooka i slicnih marifetluka. Twitter je nesto sasvim drugo.
Da ne otvaram novu temu
Prije 10ak dana otvoren je i “bosanski Twitter”, nalazi se na StaRadis.ba, ima brojne opcije i ima potencijal da postane veliki drustveni sajt u BiH, mozda i sire. Otvoren sam za prijedloge/sugestije/kritike
To je filozifsko pitanje Vedrane
Salu na stranu - recimo da si nastavnik i hoces da obavjestis studente kada si dostupan za neka spontana pitanja u vezi nekog projekta, a kada nisi jer si na putu, zauzet nekim drugim stvarima i slicno.
Ili pak mjesto gdje studenti mogu razmjenivati svoja iskustva (neka vrsta virtuelnog seminarija) - neko od studenata je naisao na neki problem u toku projekta koji je rjesen na taj i taj nacin - tako da se izbjegava izmisljanje kotaca/tocka nanovo.[/quote]
naravno pa te neko od studenata doceka i ispravi jedincu na tvojoj grbaci