Ubunt i wireless

Ne znam kako da podesi konekciju u ubuntu. Treba mi xDSL da bi mogao da podesim konekciju ka netu koja samo trazi username i pass. Probo sam $pppoeconf ali nishta kao ne moze da detektuje a.p. ili neshto slicno. Valjda ovde neko zna poz i hvala.

Za početak: jel xDSL ili wireless?

Wireless ali sam u suse-u podesavo konekciju u xDSL poshto mi treba username i pass da pristupim netu…ako znash neshto pomagaj odushevio me ubuntu brzi je od suse-a bar 3x :smiley:

Ok za wireless moraš prvo provjeriti da li je drajver podržan i instaliran (što ti je Suse možda radio automatski). Pogledaj ove linkove:
http://www.linux-wireless.org/Wireless/Drivers/
http://www.tldp.org/HOWTO/Wireless-HOWTO.html
http://www.hpl.hp.com/personal/Jean_Tourrilhes/Linux/Wireless.html

Onda možeš instalirati neki alat za nadzor wireless konekcije. Što se tiče xDSLa, pppoeconf je alat za podešavanje DSLa a ne wirelessa pa ti ne može on reći da mu fali a.p. nego pošalji poruku koju dobiješ kad probaš koristiti pppoeconf.

Hvala brate na pomoci ali ja odustajem…kad nisu mogli da ubace jedan dobar alat da ja knfigurishem mrezu ebe mi se za njih…ja treba net da podeshavam deset dana…brishi sve ovo zakljucaj ne radi shta ocesh…cuvam ja moj suse
Poz i hvala josh jednom

Uzdaj se use, kljuse i svoj suse :slight_smile:

Red Hat & SuSe - NIKAD , prije bih uzeo windows …

Znaci svi imaju problema sa mrezom … nisam samo ja zaglibio sa winmodemom … ima problema i sa drugim “pasminama” … steta :frowning:

Mogu da mislim, ja planiram da uzmem SkyDSL - ala ce to biti muka …

[quote]
Red Hat & SuSe - NIKAD , prije bih uzeo windows …
.[/quote]
Slične parole sam i ja nekada davno lupao kad mi još nije bio jasan smisao naše zajednice. Ipak, divim se ljudima koji su odmah poslije windowsa shvatili da je debian.org prva i jedina stranica koja služi za ulazak u svijet Linuxa .

Tačno :smiley: 8)

[quote][quote]
Red Hat & SuSe - NIKAD , prije bih uzeo windows …
.[/quote]
Slične parole sam i ja nekada davno lupao kad mi još nije bio jasan smisao naše zajednice. Ipak, divim se ljudima koji su odmah poslije windowsa shvatili da je debian.org prva i jedina stranica koja služi za ulazak u svijet Linuxa .[/quote]

" Puco’ " sam se ja i sa RedHat-om i sa SuSE-om ali sam ubrzo shvatio da ako sam već čovjek slobodarskog duha, tu nemam šta da tražim. Debian rulz! Dosta ljudi će uzeti slackware umjesto Debiana i to je njihov ukus, ok. Ali kad neko koristi SuSE ili RedHat to je već nešto drugačije. Ako shvatate šta hoću da kažem :slight_smile:

Čak osjećam odvratnost i prema Fedori… Ne znam zašto. Ma ok pretjerujem. Fedora može nekako proći… Ali Debian je ipak najbolji. I St. Richard (kontate ovo St. kao Saint :lol: ) ga koristi :slight_smile:

Tačno :smiley: 8)[/quote]

www.lugbih.org
Thu Aug 25 21:17:39 2005
Apache/2.0.50 (Linux/SUSE)

vljubovic.members.epn.ba
Fri 26 Aug 2005 06:49:17 AM CEST
Apache/2.0.40 (Red Hat Linux) :wink:

Ja sam samo korisnik tih servisa, ne administrator :wink:

Necemo sad da cjepidlacimo, jel? :slight_smile:

Kazu da je redhat “stabilan” za server, pa eto nek bude …