Ubuntu 10.04 - gnome nece da se pokrene

Pozdrav,
nakon sto instaliram Ubuntu 10.04 i upisem login podatke, gnome se uopste ne ucita vec samo stoji onaj wallpaper i nista. Vec sam pomenuo u temi “Ubuntu 10.04 iskustva” taj problem pa mi neko rece da moram pricekati jer se sporo ucitava, medjutim, cekao sam do 15 minuta i nista. Totalno zakuje racunar, cak ne mogu se ni u konzolu prebaciti. Malo sam googlao po netu vezano za taj problem, mislim da je do graficke ali nista od tih rijesenja nije pomoglo. Ima li neko ideju sta bi moglo biti??Btw. graficka je nvidia gtx295

Ne nadjoh nista na ggl. Probaj se logovati kao root (safemode u grubu) pa nam proslijedi log fajlove iz /var/log pa da onda vidimo sta moze praviti problem.

Probao sam safe mode, ali kad ucita sve ono, ekran se samo ugasi i to je to. Mrtvo sve. Prije ove finalne verzije sam probao RC verziju i isti problem sam imao.

That’s what I’m talking about! To je kod mene isto samo kubuntu. S tim da sam uspio nekako doci do konzole, pa se logujem u njoj i onda startx. Jbg. Nisam nasao rijesenje. Probao sam sve savjete s ovog foruma, freenode chat, update sistema i nista.

Ima li tih logova. Ili je problem mozda rijesen?

E,nema sanse da dodjem do logova,jednostavno se zamrzne sistem. I maloprije sam bas instalirao novi Linux Mint 9 koji je baziran na Ubuntu 10.04 i procepilo je. Jest da me pri logovanju pitao “Run gnome in low-graphic mode” i jos 2 neke opcije, izabrao tu opciju low-graphic mode i onda instalirao driver za graficku i sad sve radi super :smiley: Zanimljivo je da prvi put kad sam boot-a Mint, pojavio mi se moj desktop iz Windows-a samo u nekim kockicama, nisam znao da i to moze, onda sam resetovao komp i boot-a Mint u compatibility mode i onda je sve ok proslo.

Ja mislim da ni developer(i) Minta još uvijek ne zna(ju) da i to može :smiley: