Ubuntu 11.04

Samo da ga procackam nista drugo. Zadnjih nekoliko releasova i nemam, nisam skidao. Interesovat ce me wayland.

Ja sam i dalje na Ubuntu, koristim KDE na njemu, unity se pokrene i ostane samo mountovani disk na desktopu ni panela ni dock-a :slight_smile:
Problem promjene velicine prozora na konsoli rijesen na KDE fura i oxygen-transparent sada.
Link: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1675614&page=11

[quote=Rem]Znaci nisam samo ja ovdje totalno razocaran sa 11.04.
Koliko sam do sada gotivio ubuntu, cak otpisao i debiana zbog njega, toliko mi je sad bezveze. Sve ovo natjeralo me da 3 sata citam kako instalirati arch linux.[/quote]
http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=6296

Kao što nidla reče, svi ćete se vi vratit na ubuntu i govoriti kako je unity dobar :slight_smile: ja neću naravno :slight_smile:

Ne sikiraj se
Unity 2D will switch from Metacity to Compiz (Compiz can run on different backends, including non accelerated ones). Also, the classic Gnome desktop will be removed from the CD but we already knew that.
Izgleda Kubuntu u buducnosti ili kde-standard ili nesto sa Gnome Classic, jos se nisam odlucio za opciju, ali pokusavam se privikavati na KDE samo me zezaju navike, slabo se snalazim hehe :slight_smile:

Oni izbacili KDE4, ja presho na Gnome. Oni izbacili Gnome3, ja preso na XFCE. Oni izbacili Unity, je*iga, sad imam OpenBSD na laptopu (i svidja mi se twm)…

Meni se svideo Unity, ali mi dosadio posle nekog vremena…tako da mi je trenutno Gnome 3. Inace sam zadovoljna sa Natty-jem… :slight_smile:

OT: fin blog :slight_smile:
(link Web sa strane)

[quote=medo]Unity ne valja ne mogu se snaci s njim, iritira, glup nije za rada, bar za mene izgleda tako.
Gnome 2, necu na njega jer je to polako zastarjelo za godinu dana bice istorija, pa se opet privikavaj.
Gnome 3 instalirao, pokvario i unity i taj gnome stari. Ne ide ne znam treba mi panel sa otvorenim programima.
I onda lijepo instaliram KDE kazem ide privikavanje na njega, rad sa konzolom prvi problem zaledio prilikom promjene velicine prozora, bug kod nvidije ili kod kwin-a nemam pojma nesto nece ni na guranje.
Vidjecemo hoce li biti kakvih update u skoroj buducnosti.[/quote]
btw na Fedora gnome3 možeš naštimati da koristiš 2D + proprietary driver, odabereš force fallback mode

@medo, jah i sve ti je na “novoj platformi” gtk3

Ako ima classic onda vrijedi isprobati fedoru :slight_smile:

Interesantno…budem fedoru probao. Probao sam opensuse live i ubuntu 11.04 alpha i ovaj gnome3 i unity su mi obicna sminka. Skinuo sam gnome3 na gentoo i ostao razocaran, a gnome2 mi izgleda outdated. Sa svim sto sam do sada vidio (ukljucujuci XFCE i LXDE), jedino me odusevio KDE 4.6.3.

Ovo je prilično kontradiktorno.

U kojem smislu? KDE mi je vise upotrebljiv od Gnome 3 i Unity, a i vizuelno lijepo izgleda.

Za mene je navika, moram vidjeti taj Gnome 3 Classic. Zasto, Openoffice radi na gtk, firefox takodjer, gimp takodjer, a sto se tice filemanagera Nautilus, tu mi izgleda malo prakticniji od Dolphina.
Sada te aplikacije su pisane na GTK2 vecinom, ne znam pojedinosti, ali zelim znati kako su integrisane na Gnome3.
Sada kada sam na KDE pojedine aplikacije su mi se svidjele: kaddressbook, korganiser, pa cak i kontact, jedino stimanje na KDE malo komplikovano, previse opcija, a na Gnome3 koliko znam nema nekog stimanja, tako da moje navike koje sam imao i ove sto sam vec citao da nema bas neke konfiguracije, ni to mi se ne svidja.
Znam da ce biti izmjena i na KDE 5 kojeg najavljuju slijedece godine, ali mislim da nece imati bas previse promjena, a za mene bi to bio jedan poen plus.

Pa moracete malo vise koristiti terminal braco i sestre :slight_smile:

Ili se prikljucite na gnome3.
Ovi desktop cirkusi (gui) su prava boljka.
Ma sve se brzo nauci.

@nidla

rekoh da tebe prvo obavijestim :).

Instalirao 11.04 na laptop, sve radi, za sada zadovoljan. Unity mi se svidja. Mozda ostane Ubuntu i na malo duzi period.

[quote=Amar]@nidla

rekoh da tebe prvo obavijestim :).

Instalirao 11.04 na laptop, sve radi, za sada zadovoljan. Unity mi se svidja. Mozda ostane Ubuntu i na malo duzi period.[/quote]
:wink: