Ako nas budu ovako “zavlacili” idemo na kde.
Barem ima "minimize button"
JOJ ma jesmo li normalni
Sjedio sam neki dan pored jednog amera (u kuhinji) i kad su mu se skuhale
kobasice, onako malo popucale, a jedan bosva komentira
"eto pukle su ti kobasice".
Kaze mu amer: “Vidis, tebi i to smeta
ako su kobasice malo napukle, i to ti smeta, jbg ja nisam bosva i ne smeta mi”
Pa ovaj “psiholog” koji komentira "why people minimize…"
Nema pojma. Meni je prozor kao stranica neke knjige i alt tab
kao kad liznes jezikom kaziprst pa prelistas.
To bi oni haman da “listaju tam vam ko na androidima”
Ja sam, ako je vec do gui-a, samo classic.
Hajd’ da se prebrojavamo!
uradio sam upgrade sinoć i ni malo nisam zadovoljan, možda je nekom sve ovo super ali ja više volim funcionalnost, a najviše mi smeta što ne mogu ništa da dodam na gornji bar kao ranije (ili bilo gdje na vidljivo mjesto), npr. procesor monitor ili onaj mali mjerač temperature… ima li tome lijeka!!!..
Razoracan. Krivo mi sto sam obrisao 10.10 i sve svoje postavke krenuvsi od postavki za xfce na nadalje…
Sad moram traziti drugu distro. I ovaj xfce 4.8 me razocarao. Neki bespotrebni eksperimenti sa stvarima koje su odlicno radile onako kako su radile. Ili sam ja prekonzervativan kad se radi o promjenama.
[quote=Rem]Razoracan. Krivo mi sto sam obrisao 10.10 i sve svoje postavke krenuvsi od postavki za xfce na nadalje…
Sad moram traziti drugu distro. I ovaj xfce 4.8 me razocarao. Neki bespotrebni eksperimenti sa stvarima koje su odlicno radile onako kako su radile. Ili sam ja prekonzervativan kad se radi o promjenama.[/quote]
plačite sa mnom jesenje kiše…
[quote=nidla][quote=Rem]Razoracan. Krivo mi sto sam obrisao 10.10 i sve svoje postavke krenuvsi od postavki za xfce na nadalje…
Sad moram traziti drugu distro. I ovaj xfce 4.8 me razocarao. Neki bespotrebni eksperimenti sa stvarima koje su odlicno radile onako kako su radile. Ili sam ja prekonzervativan kad se radi o promjenama.[/quote]
plačite sa mnom jesenje kiše…
;)[/quote]
Il’ prije da je “Proljeće, donosi neeeeemireeeee…”
Unity ne valja ne mogu se snaci s njim, iritira, glup nije za rada, bar za mene izgleda tako.
Gnome 2, necu na njega jer je to polako zastarjelo za godinu dana bice istorija, pa se opet privikavaj.
Gnome 3 instalirao, pokvario i unity i taj gnome stari. Ne ide ne znam treba mi panel sa otvorenim programima.
I onda lijepo instaliram KDE kazem ide privikavanje na njega, rad sa konzolom prvi problem zaledio prilikom promjene velicine prozora, bug kod nvidije ili kod kwin-a nemam pojma nesto nece ni na guranje.
Vidjecemo hoce li biti kakvih update u skoroj buducnosti.
[quote=medo]Unity ne valja ne mogu se snaci s njim, iritira, glup nije za rada, bar za mene izgleda tako.
Gnome 2, necu na njega jer je to polako zastarjelo za godinu dana bice istorija, pa se opet privikavaj.
Gnome 3 instalirao, pokvario i unity i taj gnome stari. Ne ide ne znam treba mi panel sa otvorenim programima.
I onda lijepo instaliram KDE kazem ide privikavanje na njega, rad sa konzolom prvi problem zaledio prilikom promjene velicine prozora, bug kod nvidije ili kod kwin-a nemam pojma nesto nece ni na guranje.
Vidjecemo hoce li biti kakvih update u skoroj buducnosti.[/quote]
pa što ne koristiš Ubuntu classic sesiju?
Ubuntu classic se bazira na Gnome2 ali koliko dugo za godinu dana bice istorija, prebacivam se na kde
Nije los gnome shell ali da otvoreni programi dodju gore u panel pa da se vide kako treba.
Znaci nisam samo ja ovdje totalno razocaran sa 11.04.
Koliko sam do sada gotivio ubuntu, cak otpisao i debiana zbog njega, toliko mi je sad bezveze. Sve ovo natjeralo me da 3 sata citam kako instalirati arch linux.
[quote=Rem]Znaci nisam samo ja ovdje totalno razocaran sa 11.04.
Koliko sam do sada gotivio ubuntu, cak otpisao i debiana zbog njega, toliko mi je sad bezveze. Sve ovo natjeralo me da 3 sata citam kako instalirati arch linux.[/quote]
Zasto, Kde i ne mijenjam velicinu prozora konzole i sve radi ko sat