Ubuntu 11.10 release date

Kako nalazim na netu datum je 13.10. Kako nigdje na ubuntu.com nema neke najave. Neki countdown ili sl.?

Koliko sam ja cuo, izaci ce na moj rodjendan, 24.10. :slight_smile:

https://wiki.ubuntu.com/OneiricReleaseSchedule

p.s.
http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?pid=51385#p51385

hint: usitnilo

Ako je ovo dva dana pred release onda ce biti jos jedan ubuntu koji su propustiti. gnome-shell ne radi, update-manager se rusi… Ne vjerujem da ce to srediti do prekosutra.

Hmmm, nidla, šta ti kažeš na ovo? Imam jarana kojem sam obećao instalirati Linux (preciznije, Ubuntu), a rado bih da ne zamrzi :slight_smile:

Hmmm, nidla, šta ti kažeš na ovo? Imam jarana kojem sam obećao instalirati Linux (preciznije, Ubuntu), a rado bih da ne zamrzi :)[/quote]
gnomeshell radi, pisao sam ovdje

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=6541

šminka je ok (gnome2->gnome3 tranzicija ), a što se tiče brzine (možda je do drivera moje grafičke) i stabilnosti nisam zadovoljan (slažem se sa Amarom)…

11.04 mu instaliraj i uradi update, on leti i stabilan je poprilično, nije sad da nešta foliram, ali nisam bolji ubuntu koristio i da je preživio čitavih 6+ mjeseci :slight_smile: snimio i radi sve imam sve šta mi treba, može onaj classic look (gnome2), može unity.

ne bi ni meni mrsko da napravim screenshotove:

Pogledaj title bar. Plus kada god odem kursorom u gornji desni ugao, ekran pocne da treperi, pojavljuju se neki pikseli i kao da se gnome-shell resetuje.
Da stvar bude jos bolja, kada se log out i izaberem Unity pri slijedecem loginu, i on bude totalno sje8an. Moram restart uraditi da dobijem bar Unity kako treba. A Gnome nece ni nakon restarta.

@Amar, koristiš li opensource 3D ili proprietary 3D drivere?, ima li kakve razlike jesil to gledao, meni recimo Fedora 16Beta sa nouveau + GNOME Shell leti, dok na ubuntu 11.10 beta i na nouveau i na nvidia driveru osjetno sporije… valjda će to pokrpiti na vakat :slight_smile:

Probao prvo sa fglrx-om, nije radilo. Resetovao racunar, logovao se na Unity session, iskljucio proprietary drivere, log-out, ponovo login na Gnome session, isti problem…

Vjerovatno je do drivera, jucer je izasao update fglrx drivera, instalirao, probao, opet nece.

A sutra release…

Btw, 11.04 radio super sa oba drivera, Unity session.

[quote=Amar]Probao prvo sa fglrx-om, nije radilo. Resetovao racunar, logovao se na Unity session, iskljucio proprietary drivere, log-out, ponovo login na Gnome session, isti problem…

Vjerovatno je do drivera, jucer je izasao update fglrx drivera, instalirao, probao, opet nece.

A sutra release…

Btw, 11.04 radio super sa oba drivera, Unity session.[/quote]
i ja evo maltene dva puta u danu uradim update distupgrade i viđam compiza da ima dosta, ali i dalje mi je čudno kad želim da mičem prozore sporo nešta onda miš na jednoj strani prozor tek stiže :smiley: itd itd, ako ništa nema crasheva, btw na unity 2D radi super, brz ko munja, jedino mi fali onaj snap plugin :frowning: btw nešta kontam možda je i do X-a, meni je evo nvidia tebi ati na obje naki belaji, jedno vrijeme je X bio “ispred svoga vremena” u odnosu na drivere… fakat ne znam šta je ali nije dobro… :slight_smile:

btw. jesil probao unity 2D prilikom logina? vizuelno su haman isti, fino radi kod mene

Uh kakvi su to fontovi mutni šta je ovo zaboli me glava :frowning:

desni klik na sliku, view image ili open image in new tab pa onda lijevi klik na sliku :slight_smile:

I dalje su mutni :slight_smile:

Da probamo nešto oštrije:

“The quick brown fox jumps over the lazy dog”

@nidla,

radio sam update jednom dnevno. Jucer nisam nista updateovao pa ne znam kakvo je stanje danas. Vidjecemo veceras. Unity 2D nisam probao. Ako final release bude imao problema sa Gnome3, mislim da cu instalirani neki drugi distro. Mozda nesto RPM based, da malo i to naucim :slight_smile:

Fedora 15, moja preporuka, ili 16 alpha ako volis biti current :smiley:
btw gnome 3 leti na fedori. Nikakve bugove nisam nasao dok sam koristio.

Nije tema o tome pa da ne zachatavam.

to je normalno jer je uključen hinting po defaultu

izašao :wink:

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=6558