Ubuntu 5.10 problem!

Prvo, pozzdrav svim linuxasima…

I have a problem…

Naime, sinoc sam formatirao comp. , stavio 2 particije C: & D: za Win Xp i ostavio 9 GB za Ubuntu Linux, po uputama jednog prijatelja koji je pro u tome…

E sada, sve sam fino odradio, instalaciju, sve & dodje mi ono da je prvi dio instalacije zavrsen, da izvadim CD i restartujem comp… , uradim to sve, bootam Ubuntu, i instalira (valjda taj drugi dio) nesto…

Kada je zavrsio, pise da je spreman da pocne sa radom, i ja samo ok, i sada on ono ko da otvori desktop, i pojavi mi se isaran ekran, pola crno pola isharano svakavih boja, ne moze se nista vidjeti…

To mi se i prije desavalo sa ubuntu, al mjenjao sam cdove, tako da nije do CDova … Original su al eto ness ne valja…

Sta bi moglo biti u pitanju, kako da to rijesim & hwala.

[quote=xxx-fire]Prvo, pozzdrav svim linuxasima…

I have a problem…

Naime, sinoc sam formatirao comp. , stavio 2 particije C: & D: za Win Xp i ostavio 9 GB za Ubuntu Linux, po uputama jednog prijatelja koji je pro u tome…

E sada, sve sam fino odradio, instalaciju, sve & dodje mi ono da je prvi dio instalacije zavrsen, da izvadim CD i restartujem comp… , uradim to sve, bootam Ubuntu, i instalira (valjda taj drugi dio) nesto…

Kada je zavrsio, pise da je spreman da pocne sa radom, i ja samo ok, i sada on ono ko da otvori desktop, i pojavi mi se isaran ekran, pola crno pola isharano svakavih boja, ne moze se nista vidjeti…

To mi se i prije desavalo sa ubuntu, al mjenjao sam cdove, tako da nije do CDova … Original su al eto ness ne valja…

Sta bi moglo biti u pitanju, kako da to rijesim & hwala.[/quote]
probaj ovo, u terminalu kucaj:

sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_bak

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

a najbolje je da nabaviš ubuntu 6.10, taj tvoj je malo star…, ovaj 6.10 je dobar zato što je live&install na jednom cdu odmah vidiš hoćeš li instalirati ili ne

ps:
koja ti je grafička, probaj na google tražiti “tvoja grafička + ubuntu”

trazio sam i podrzava je, gledo sam na nekim forumima da traze pomoc ali za neku drugu stvar vezanu npr. novi drajveri ati radeon 9200se za linux, a radi im inace…

A za sta ta komanda sluzi inace… ?

Eo odoh sad da probam…Tnx

[quote=xxx-fire]trazio sam i podrzava je, gledo sam na nekim forumima da traze pomoc ali za neku drugu stvar vezanu npr. novi drajveri ati radeon 9200se za linux, a radi im inace…

A za sta ta komanda sluzi inace… ?

Eo odoh sad da probam…Tnx[/quote]
ma da ručno uneseš rezoluciju, frekvenciju itd…

ne ide brate…

Unio sam rucno, ekran se sada malo prosirio al opet ista stvar :frowning:

EDIT:

Evo skidam ubuntu 6.10 , 700 MB je , jel samo treba da ovo prensem na CD od 700 MB ili da ga extract?