Ubuntu 6.06 - Ne može se startovati CD

Pozdrav svima.

Po prvi put pokusavam instalirati ubuntu 6.06 na svoj pc , medjutim, instalacija zaglavi na “uncompressing linux - booting kernel”.

Gdje sam fulao ?

Nidje, to ti se zove Ubuntu. Uzmi novi novi cd. Po mogucnosti drugu distro.

Najvjerovatnije nije dobro zapržen CD. Probaj pržiti na manjoj brzini.

Hahahahaha. :slight_smile:

[quote=frodo1976]Pozdrav svima.

Po prvi put pokusavam instalirati ubuntu 6.06 na svoj pc , medjutim, instalacija zaglavi na “uncompressing linux - booting kernel”.

Gdje sam fulao ?[/quote]
jel ti novija mašina?

btw, taj 6.06 je “star” (4.10 5.04 5.10 6.06 6.10 7.04), probaj najnoviji ubuntu, prije nego što pođeš install/live, imaš opciju “check cd for defects”…

u međuvremenu možeš testirati i taj ubuntu CD sa “check cd for defects”, pa onda ako prođe odaberi “safe graphichs mode”, a ako ne prođe nabavi 7.04

[quote=nidla][quote=frodo1976]Pozdrav svima.

Gdje sam fulao ?[/quote]
jel ti novija mašina?

btw, taj 6.06 je “star” (4.10 5.04 5.10 6.06 6.10 7.04), probaj najnoviji ubuntu, prije nego što pođeš install/live, imaš opciju “check cd for defects”…

u međuvremenu možeš testirati i taj ubuntu CD sa “check cd for defects”, pa onda ako prođe odaberi “safe graphichs mode”, a ako ne prođe nabavi 7.04[/quote]
Mashina mi je beton :slight_smile:

Ma imam ovu staru instalaciju , a sada ne mogu skidati novu , jer sam vec u crveno otisao sa download limitom :slight_smile:

Skontacu nesto , by the way , pokusao sam sa " check cd for defects" , i opet mi zaglavi na “uncompressing linux…”

To je 99% do kontrolera.S obzirom da imas vjerovatno najnoviji hardver a da Ubuntu 6.06 i nije bas toliko nov eto ti razloga.Probaj,kao sto ti rekose, 7.04

OK .

Tnx :slight_smile:

zar to moze igrat ulogu kod instalacije systema???

ako je tako na Ubuntu onda minus dug od Tuzle do Sarajeva imaju!!!

change haj šuti ba, šta bi mu tek bilo kad bi probao slack sa 2.4 kernelom hehe, sjećam se da meni nije mogao na laptopu 2.4… stalno uzimaj test26.s hehe

frodo, ako si u SA, javi mogu ti zbavit CD dok trepneš hehe, btw jesi probao neku drugu distro? jel na njima radilo?

[quote=nidla]change haj šuti ba, šta bi mu tek bilo kad bi probao slack sa 2.4 kernelom hehe, sjećam se da meni nije mogao na laptopu 2.4… stalno uzimaj test26.s hehe

frodo, ako si u SA, javi mogu ti zbavit CD dok trepneš hehe, btw jesi probao neku drugu distro? jel na njima radilo?[/quote]
Digo bi 2.4 kernel? :slight_smile:

[quote=AbsintheSyringe][quote=nidla]change haj šuti ba, šta bi mu tek bilo kad bi probao slack sa 2.4 kernelom hehe, sjećam se da meni nije mogao na laptopu 2.4… stalno uzimaj test26.s hehe

frodo, ako si u SA, javi mogu ti zbavit CD dok trepneš hehe, btw jesi probao neku drugu distro? jel na njima radilo?[/quote]
Digo bi 2.4 kernel? :)[/quote]
prestize me…

evo ja kupio laptop serija koja je izasla proslo ljeto, i instaliro slack 10.2 bez po muke!..nakon toga 11 isto tako…

blaahh…odosmo off topic

nevermind… eto sjećeš se kad smo bili i NDC, i kad nije htio slack 10.2 (2.4) na mom laptopu (kupljen prije godinu dana) dok nismo uzeli 2.6? ma zavisi koja je ploča, HDD kontroler, nejse

Ako kojim slucajem imas nesto prikopcano preko usb-a, odkopcaj pa probaj.

[quote=frodo1976][quote=nidla][quote=frodo1976]Pozdrav svima.

Gdje sam fulao ?[/quote]
jel ti novija mašina?

u međuvremenu možeš testirati i taj ubuntu CD sa “check cd for defects”, pa onda ako prođe odaberi “safe graphichs mode”, a ako ne prođe nabavi 7.04[/quote]
Mashina mi je beton :slight_smile:

Ma imam ovu staru instalaciju , a sada ne mogu skidati novu , jer sam vec u crveno otisao sa download limitom :slight_smile:
Skontacu nesto , by the way , pokusao sam sa " check cd for defects" , i opet mi zaglavi na “uncompressing linux…”[/quote]
Koji ti je internet service provider… ako si u Mostaru ja ti mogu dati feisty… ako si na telekomovom adsl-u imaš u free zoni sigurno taj linux… Ja sam na besplatni mocable-ov server stavio feisty i386 tako da sad imaš i ako si na monetu… ako si negdje drugo možeš naručiti novu verziju iz distro centra (na ovoj stranici). ako ti je to teži način dogovorićemo se da ti ga ja ipak pošaljem :stuck_out_tongue:

@frodo 1976

hej bolan

i ja sam imao nesto slicno (scaleo desktop p4ht tri gHz, intel chipset, 128 mb 3d graficka…)
ja sam onda ostavio nekoliko minuta da on tako samo kuha, kao nista ne ide, nema instalacije.

al nakon nekoliko minuta hop, nastavi raditi install.

kad instaliras probaj skociti sa Ctrl+alt+ F1 na drugi terminal i sacekaj poruke.
meni je
javljao neke brojeve i greske na /dev/fd iako ja to nemam :slight_smile:
ali je kao sto rekoh kasnije instalirao.
ako ti je frka, daj adresu (postansku) saljem ti sve verzije :slight_smile:
sad koristim 7.04 :slight_smile:
dobar je pravo

pozdrav