UBUNTU 6.10 ? Beta ili

Danas downloadova Beta verziju prije 45 minuta instalirao i odmah morao Upgrade kao da je sada oficijalna verzija???
Moram i obeseliti EMX da pocne prevoditi: http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Edgy :wink:
Onaj koji se imalo razumije ne treba prijevod Vodic je i onako dobar :slight_smile:

26.10 se predvidja final relase,sve do tad su bete i svaki dan upgrade-i izlaze

Ah, pa onda ovaj trenutni vodič treba nadogradit :mrgreen:
Ne brini, ima dosta onih kojima treba taj vodič, bit će “čitatelja” :wink:

[quote=Emx]Ah, pa onda ovaj trenutni vodič treba nadogradit :mrgreen:
Ne brini, ima dosta onih kojima treba taj vodič, bit će “čitatelja” ;)[/quote]
Neznam pomogao bih ti al nemam pristup toj sekciji, jer sigurno je bilo nekada problema pa je zabranjeno editovanje tekstova na start.linux.org.ba, a glupost mi je pisati i slati, drugo ne vidim razlog prevodjenja kada za malo vremena izlaze nove verzije ove distribucije :frowning: znaci dok je prevedes stize nova pa sve ispocetka :wink:

Pa registruješ se na wikiju i možeš editovati?

Prije nije moglo pokusacu, hvala vedrane :slight_smile:
Sad moze i bez registracije!

[quote=medo]Prije nije moglo pokusacu, hvala vedrane :slight_smile:
Sad moze i bez registracije![/quote]
Postavili smo novi wiki koji ima bolji anti-spam sistem tako da se mozete komotno registrovati i editovati pod svojim usernameom, plus puno mi je lakse kad znam ko je editovao a ne ###.###.###.### …

[quote=adioe3][quote=medo]Prije nije moglo pokusacu, hvala vedrane :slight_smile:
Sad moze i bez registracije![/quote]
Postavili smo novi wiki koji ima bolji anti-spam sistem tako da se mozete komotno registrovati i editovati pod svojim usernameom, plus puno mi je lakse kad znam ko je editovao a ne ###.###.###.### …[/quote]
U tome i jeste problem da svaka bud*** moze editovati, sta mislite neko dodje sa strane ili nekakav klinac pa sve lijepo edituje ono nista ni s cim ili dovoljno da u ubuntu vodicu izmjeni komande, ko ce kontrolisati to sve dali su komande uredu samo primjer onako bezveze al za mene nije OK makar se ne slagali s tim. Bolje uz prijavu da se zna ko je sta uradio, eto ja sam radio bez prijave al onako pokusao pa vidim da pali :slight_smile:
Tu ne koristi nikakav anti spam sistem, bar po meni komande kada izmjenis mozes napraviti od sistema samo mrtvaca desavalo mi se vec par puta da kad zeznam stvar da ne mogu sistem pokrenuti najvise citajuci Forumske How To sa nekakvih XY stranica po google koje pronadjem…

Nama treba anti-spam protiv botova koji postavljaju svoje linkove.
I za MediaWiki (kojeg mi koristimo) najbolji izvori su njihova dokumentacija i #mediawiki na Freendoneu.

http://start.linux.org.ba/Posebno:Recentchanges
:slight_smile: vrlo se jasno vidi ko je šta mijenjao i kad

Zato dodjes ti i vidis da su pogresne komande pa onda ili javis na forum ili sam ispravis. Jednostavan sistem :slight_smile:

Malo sam skeptican ljudi sto mi je u prirodi, ne morate bas da mi zamjerate :mrgreen: