Pozdrav,
skinuo sam Ubuntu 8.10 sa bihnetovog mirrora, medjutim kad boot-am sa CD-a i pokrenem instalaciju, progress bar radi pola minute i onda se zaledi i nista se vise ne desava, zna li neko u cemu je problem? Malo sam trazio po google-u i probao sa parametrima acpi=off nofirewire nopcmcia ali nista se ne desava
[quote=Skywalker]Pozdrav,
skinuo sam Ubuntu 8.10 sa bihnetovog mirrora, medjutim kad boot-am sa CD-a i pokrenem instalaciju, progress bar radi pola minute i onda se zaledi i nista se vise ne desava, zna li neko u cemu je problem? Malo sam trazio po google-u i probao sa parametrima acpi=off nofirewire nopcmcia ali nista se ne desava[/quote]
Meni se identicna stvar desavala na laptopu a u pitanju je bio hdd koji je naravno zavrsio u kanti:-(.Nasla sam bila par bad sector-a,nesto popravila ali to je trajalo 9-10 dana i onda je vrisnuo!
Pokreni neki alat za diagnostiku diska,more bit da je i kod tebe to,al ko zna,meni je bar do hdd-a bilo.
Pozz
Nije hard disk, rade sve ostale distribucije, kontam mozda je do graficke jer nije podrzana ali eto opet kao sto rekoh radi na ostalim distribucijama
Koja graficka i koji driver?
ATI Radeon HD 3870 X2, nije podrzana ali eto da se nastimat da radi nekako, ali evo sad ne mogu ni instalaciju pokrenuti
[quote=Skywalker]Pozdrav,
skinuo sam Ubuntu 8.10 sa bihnetovog mirrora, medjutim kad boot-am sa CD-a i pokrenem instalaciju, progress bar radi pola minute i onda se zaledi i nista se vise ne desava, zna li neko u cemu je problem? Malo sam trazio po google-u i probao sa parametrima acpi=off nofirewire nopcmcia ali nista se ne desava[/quote]
Možda zvuči čudno, ali parametar acpi=off kod mene nije radio kad sam pokušao pokrenuti 32bit Ubuntu (procesor je 64bit), ali zato jest pci=noacpi. Ne znam hoće li pomoći, ali nije zgoreg da probaš.
Ma ja,ima se moze se :mrgreen:
Hehe,da sam znao o kakvoj se kartici radi,ne bi ni uzeo,uglavnom ne pomaze nista,ubuntu nece da se pokrene,mrtav nema veze,idemo dalje,hvala
Jesi ti ovu mrcinu od kartice dobio ili kupio…uh…a tek 4870X2!!!Oznoji se racunar sav,mogu samo zamisliti :mrgreen:
daj meni tu karticu :D. ja je planiram nabaviti
Kupio,ali nisam znao sta je,nego narucio racunar,i oni mi rekli za tu graficku da je ko najbolja i eto ubace tu,jest odlicna ali za windows,nije podrzana na linuxu i vjerovatno nikad nece ni biti tako da Wizz ako planiras tu uzeti i jos na linuxu raditi onda bolje nemoj, ili uzmi ovu 4870X2 ili nvidia neku mada i ta 3870X2 se da nastimati da radi nekako,ali nije to to
a izvini pogresno sam procitao. mislio sam da si napisao 4870X2. kontam uzeti 4870 procitao sam da dodje sa podrskom
Ja sam jednom (na starom krsu) sve od hardware-a izmjenjao i ispostavilo se da je do ploce! Ali jeste da se ram malo “ljuljao” u slotovima…
P.S. Mozda i ja nekom pomognem…