Ubuntu 8.10 instalacija se zaledi

Pozdrav,
skinuo sam Ubuntu 8.10 sa bihnetovog mirrora, medjutim kad boot-am sa CD-a i pokrenem instalaciju, progress bar radi pola minute i onda se zaledi i nista se vise ne desava, zna li neko u cemu je problem? Malo sam trazio po google-u i probao sa parametrima acpi=off nofirewire nopcmcia ali nista se ne desava

[quote=Skywalker]Pozdrav,
skinuo sam Ubuntu 8.10 sa bihnetovog mirrora, medjutim kad boot-am sa CD-a i pokrenem instalaciju, progress bar radi pola minute i onda se zaledi i nista se vise ne desava, zna li neko u cemu je problem? Malo sam trazio po google-u i probao sa parametrima acpi=off nofirewire nopcmcia ali nista se ne desava[/quote]
Meni se identicna stvar desavala na laptopu a u pitanju je bio hdd koji je naravno zavrsio u kanti:-(.Nasla sam bila par bad sector-a,nesto popravila ali to je trajalo 9-10 dana i onda je vrisnuo!:slight_smile:
Pokreni neki alat za diagnostiku diska,more bit da je i kod tebe to,al ko zna,meni je bar do hdd-a bilo.
Pozz

Nije hard disk, rade sve ostale distribucije, kontam mozda je do graficke jer nije podrzana ali eto opet kao sto rekoh radi na ostalim distribucijama

Koja graficka i koji driver?

ATI Radeon HD 3870 X2, nije podrzana ali eto da se nastimat da radi nekako, ali evo sad ne mogu ni instalaciju pokrenuti

[quote=Skywalker]Pozdrav,
skinuo sam Ubuntu 8.10 sa bihnetovog mirrora, medjutim kad boot-am sa CD-a i pokrenem instalaciju, progress bar radi pola minute i onda se zaledi i nista se vise ne desava, zna li neko u cemu je problem? Malo sam trazio po google-u i probao sa parametrima acpi=off nofirewire nopcmcia ali nista se ne desava[/quote]
Možda zvuči čudno, ali parametar acpi=off kod mene nije radio kad sam pokušao pokrenuti 32bit Ubuntu (procesor je 64bit), ali zato jest pci=noacpi. Ne znam hoće li pomoći, ali nije zgoreg da probaš.

Ma ja,ima se moze se :mrgreen:

Hehe,da sam znao o kakvoj se kartici radi,ne bi ni uzeo,uglavnom ne pomaze nista,ubuntu nece da se pokrene,mrtav :slight_smile: nema veze,idemo dalje,hvala

Jesi ti ovu mrcinu od kartice dobio ili kupio…uh…a tek 4870X2!!!Oznoji se racunar sav,mogu samo zamisliti :mrgreen:

daj meni tu karticu :D. ja je planiram nabaviti

Kupio,ali nisam znao sta je,nego narucio racunar,i oni mi rekli za tu graficku da je ko najbolja i eto ubace tu,jest odlicna ali za windows,nije podrzana na linuxu i vjerovatno nikad nece ni biti :slight_smile: tako da Wizz ako planiras tu uzeti i jos na linuxu raditi onda bolje nemoj, ili uzmi ovu 4870X2 ili nvidia neku :slight_smile: mada i ta 3870X2 se da nastimati da radi nekako,ali nije to to

a izvini pogresno sam procitao. mislio sam da si napisao 4870X2. kontam uzeti 4870 procitao sam da dodje sa podrskom

Ja sam jednom (na starom krsu) sve od hardware-a izmjenjao i ispostavilo se da je do ploce! Ali jeste da se ram malo “ljuljao” u slotovima…:slight_smile:

P.S. Mozda i ja nekom pomognem…