[quote]The Ubuntu team is pleased to announce the Release Candidate for Ubuntu 8.10
Desktop and Server. Codenamed “Intrepid Ibex”, 8.10 continues Ubuntu’s
proud tradition of integrating the latest and greatest open source
technologies into a high-quality, easy-to-use Linux distribution.[/quote] http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/810
onako, plah je
evo ja se malo igram sa live verzijom, prosli put je RC bio isti kao i final tako da sam bezze ceko finalnu verziju, ali sad cu ih izraditi
mene ne iznenađuje, taman sam se zapitao na jednoj drugoj temi hoće li doći na LTS, jer sam ga oprobao na Leopardu i radi perfektno… stvar je u tome da se očito ide politikom sigurnosti i stabilnosti i da svježe verzije softvera nikako ne dolaze u startu. Slično je bilo i sa novim KDE-om… LTS verzija kubuntua ne ide sa novim KDE-om…
Možda je tako i bolje, mada mi se u slučaju open office-a pomalo žuri odličan je!
skinut…trenutno instaliram kao virtuelnu mashinu(mrsko mi izac da kupim cd )…odmah sam uocio jednu promjenu u instaleru,stvarno ne znam sto im je to trebalo,opcija ukljucenja auto login-a…i jako bi me obradovalo da vec jednom build-essential paket bude instaliran zajedno sa sistemom…generalno mi se svidja,al ovo je sve kroz virtuelnu mashinu,kad ga instaliram full nadam se da ce biti nekih vidnih poboljsanja u odnosu na hardy…
EDIT:
i jos mi jedna stvar odmah u oko upala,system->administration->create a usb startup disk,moram probat sa ovim alatom napravit instalaciju za eee…
maloprije upgrade uradio na 8.10 i ne valja u startu, sporije radi, nakon gasenja ili reboot-a prijavljuje unclean shutdown bez razloga, dalje i ne zelim da testiram, vracam se na stari