Ubuntu 9.04 pidgin gtalk problem

Btw. ako neko naleti na ovo, samo da zna kako da “popravi”…

  1. Require SSL/TLS (radi i bez ovoga, ali ovo treba staviti ako vam je bitna sigurnost :slight_smile: )
  2. Connect Server: talk.google.com

Mislim da ne radi bez toga… Inače na svim chat klijentima konektovanje na GTalk ide tako da izabereš Jabber protokol, uključiš SSL i ručno podesiš server na talk.google.com

http://omploader.org/vMW94dg

Jesam ja propustio nesto u vezi gtalk ? :?

Amare, pogledaj dobro input polja prilikom kreiranja GoogleTalk i XMPP (Jabber) korisničkog accounta. Totalno su identični. Makar da odabir GoogleTalk accounta u Pidginu pravilno podesi Connect server na ‘talk.google.com’. Fakat ne vidim razloga što će im obje opcije.

Na kopete-u (kde 3.5) se radi tako, odabere se jabber, pa talk.google.com, međutim na pidginu su u novijim verzijama dodali “google talk”, valjda iz razloga što novi korisnici nemaju pojma šta je jabber, pa da tako lakše podese gtalk. Dakle, ova opcija je novina, međutim sad ne fercera nešto su zeznuli izgleda, a koliko se sjećam da je nekad radilo, evo na suse 11.1 čim odaberem create “google talk” account automatski se u advanced options → “Connect server” nalazi talk.google.com

jah nije više ni jabber nego XMPP :slight_smile:

Ne kužim šta je problem? Koliko ja vidim, nema nikakve filozofije, izabere se google talk, unese username i password (SSL hoće-neće, nebitno, radi i sa i bez njega) i to je to. Čemu frka?

pa probaj pa ćeš skontati :slight_smile:

pidgin ne zna na šta se treba nakačiti, tako da se kači do “timeout-a”, moraš upisati ime servera…

UPDATE:
evo sad instalirah fresh 9.04, uradio full update i probah bez “hackanja” gtalk, kad radi… može biti da su fix-ali u međuvremenu :slight_smile:

(01.07.2009) i MSN i Gtalk plugini rade :slight_smile: