Evo naidjoh na prvi problem!Naime,kada sam instalirala drivere za gpu preko restricted managera i restartovala racunar,ne mogu vise da se konektujem na internet(adsl).Naime,onaj ekrancic crni sto je bio na gornjem panelu u desnom uglu je nestao i zamjenila ga je ikona onih crtica sa crvenim x-om!
Kao da mi mreznu sad ne prepoznaje.Pokusala sam namjestiti rucno postavke za dns i ostalo ali ne ide.Sve je bilo ok do instalacije ovih gpu drivera.
Pomagajte:-((.Nije mi ovo nikako logicno!Sta da radim??
Edit: ne gori mi lampica na modemu za mrezni port!A sta je ovo u pm??!!Ifconfig eth0 kaze device not found!!
Evo rijesila problem ali tako da sam stavila staru mreznu u racunar,ali me jos nervira ona ikona sada!Kako da isprvim to i da mi se ponovo ekrancic onaj pojavi???
Konekcija mi opet ne radi,tj radi ali svaki put moram konfigurisati kad podignem ubuntu!!!Ne znam da li ovo ima veze ali sam primijetila da u /etc/ppp/pears folderu nemam fajla zvanog “wvdial” ili tako nesto a znam da je na 8.10 bio u ovom folderu.Ima li to veze??Vjerovatno je do ovoga?Kako da ovo rijesim??
Zna li iko do cega je ovo?Instalirala sam wvdial i pojavila su se 2 fajla u /etc/ppp/pears/ koji su mislim i bili kad sam imala 8.10 instaliran!Ali djaba,opet isto.Cim resetujem da bi se konektovala moram ponovo konfigurisati:-((.Inace koristim ppptray za konekciju ali i ako probam preko network managera isto je!
[quote=Bo]nemoj ovo shvatiti kao kritiku, ali mislim da bi trebalo zaobilaziti wizard-gui-fancy alate za ovakve stvari, zaviri malo ispod haube.
mozda je cudna ideja, ali ne bi bilo lose da se uradi neka standardizacija grafickih config. halata, ili unifikacija backend-a.
previse sam video problema koji se u objasnjenju svode na “kliknuo sam, popunio sam, ne radi”[/quote]
Ne znam na sto ti mislis?Ja ti konekciju uvijek namjestam rucno preko “sudo pppoeconf” a posto koristim pored svoje jos 2 sifre za adsl naravno,promjenim ime dsl-provider fajlu pa opet konfigurisem dr konekcije.A zatim si instaliram ppptray da lakse pozivam konekciju.
Naravno,konzola uvijek bolje ide od klikova i ostalog!Ne shvatam ja to kao kritiku,nego i treba da se nauci,ali eto,na kraju sam sama cackala i sredila:-)