Kako već naslov kaže, uključim Visual effects na extra i radi sve normalno. Nakon restarta se samo vrati na None. Gledao sam na google i našao slične probleme ali bez rješenja.
Da li je jedno od rješenja bilo: System > Preferences > Startup Applications > Add, a zatim pod “Command”: compiz --replace?
Nije ali ću pokušati ovo.
Meni recimo upravo ovo rjesenje nije uopste pomoglo u ubuntu-u.Ponasa se kao da opste nisam ni dodala ovo na listu startup-a!
Ali lijepi debian,sve fercera ko svicarski,ne mogu uopste da se pozalim.Nevjerovatno:-))
Ne radi nakon ovoga.
Meni recimo upravo ovo rjesenje nije uopste pomoglo u ubuntu-u.Ponasa se kao da opste nisam ni dodala ovo na listu startup-a!
Ali lijepi debian,sve fercera ko svicarski,ne mogu uopste da se pozalim.Nevjerovatno:-))[/quote]
E vala ako Debian ne bi radio kako treba na tom tvom kompu, ne znam šta bi
@boby: provjeri da li je stavka koju si kreirao još uvijek u Startup Apps. Iz nekog razloga, Ubuntu često zna jednostavno ignorisati kreiranu stavku. Jednom mi se desilo da sam Guake dodavao 7 ili 8 puta, Ubuntu stalno brisao. Ne znam šta bih ti kazao, možda još da vidiš u ccsm pod “Preferences”, eksportuješ postavke compiz-a i uradiš import.
meni je nekad radilo nekad nije. obicno nakon odredjenog update-a prestane raditi, i opet nakon nekog update-a opet proradi. cudno :S
Ali lijepi debian,sve fercera ko svicarski,ne mogu uopste da se pozalim.Nevjerovatno:-))[/quote]
E vala ako Debian ne bi radio kako treba na tom tvom kompu, ne znam šta bi
@boby: provjeri da li je stavka koju si kreirao još uvijek u Startup Apps. Iz nekog razloga, Ubuntu često zna jednostavno ignorisati kreiranu stavku. Jednom mi se desilo da sam Guake dodavao 7 ili 8 puta, Ubuntu stalno brisao. Ne znam šta bih ti kazao, možda još da vidiš u ccsm pod “Preferences”, eksportuješ postavke compiz-a i uradiš import.[/quote]
Ma ja mislim da mu je Debian konacno dohakao.Tacno ga strah da vise ikakav problem javi.Jednostavno radi ko zmaj:-))