Pozdrav svima,
ponedavno sam cini mi se negdje na netu slucajno preletio preko nekih informacija o ubuntu, a jedna od njih je bila,… dali je moguce Ubuntu instalirati direktno na USB, a da nije persistent,…
upravo hrljam po netu,… ali nikako da naletim na to sto trazim,… samo mi se prikazuju rezultati i informacije o USB kreatoru,… i kako instalirati Ubuntu 9.10 sa USB sticka,… i slicno,… dakle.
Pokusao sam na 2 razlicita USB stika (4 i 8GB) instalirati Ubuntu 9.10 direktno na njega, dakle da nije persistent, nego u smislu standardne instalacije, ali e na HDD nego na USB,… ali nece pa nece,… odaberem da se UBS formatira u ext2 format i da ga mounta kao “/”,…
ali, cim instalacija pocne, i odmah na pocetku, cim pocne t formatiranje i stvaranje ext2 sistema,… prekine mi,… i zezne mi stick,… cak i gparted se malo namuci da taj usb stick ponovo nakarika kako treba,… ali oko toga se ne mucim, jer odmah mu kazem,… napravi mi novu particionu tabelu za stick, i imam opet fine particije na sticku,…
dakle, direktna instalacija Ubuntua 9.10 na USB stick ne ide u formatu ext2 (ali isti problem je i sa ext3)…
cesto nakon toga, teze malo mi uopce napravi ext particije na sticku,…
moje pitanje,… da nije ko od vas vec pokusavao instalirati Ubuntu 9.10 direktno na USB stick,… ili dali ko od vas mozda ima kakve informacije na ovu temu,… ili linkove,… ili bilosta,…
unaprijed hvala
Bosancero