I ja ću isto tako dati sve od sebe da kliknem na ono dugme
instalirao sam ga na HP 4510s i čini se da me nešto grub dobro zeza… čačkao sam malo sa super grub live cd-om i sad kao fercera… Sistem je dopadljiv, vidljiva su neka poboljšanja što estetska što konkretna. Također mi se jako dopada ušminkani instaler koji poput xp-ovog nudi kratku prezentaciju onoga što sistem nudi.
Najveća zamjerka po mom skromnom mišljenju ide na Ubuntu software center koji je dosta nepregledniji od starije verzije, a i pravi dosta problema pri instaliranju nekih programa (konkretno sam imao recimo problem sa ms fontovima koje sam ručno dodao bez probema).
Opšti dojam po meni je dobar samo će mu trebat još koji mjesec da se pokrpe ove sitne gluposti koje trokiraju.
Sad ću se igrati sa ubuntu one da vidim kakvo su to čudo svo ovo vrijeme najavljivali.
Ja sam nešto uradio i Software Center nest’o iz menija. Mah, bitno da je Synaptic tu, nisam koristio Add/Remove prije pa sumnjam da ću i kasnije. Ali se slažem da je nezgrapan, mada ideja nije loša.
Sviđa mi se što Ubuntu One vrši sinhronizaciju Tomboy bilješki i kontakata u Evolution-u.
BTW., kome treba ima kod mene Ubuntu 9.10 (Desktop), Kubuntu 9.10 (Desktop & Alternate) - lokacija Sarajevo, relacija Stari Grad - Pofalići