Ubuntu BIH team

Vidim da okolne zemlje imaju svoje Ubuntu timove,pa sam planirao pokrenuti projekat sa ciljem da i BIH dobije svoj loco team.Cilj bi naravno bio priblizavanje GNU/Linux operativnog sistema putem Ubuntu distribucije.Zelio bih da taj projekat bude na neki nacin vezan za ULK BIH tj. da imamo konstantnu i blisku saradnju.Mozemo djelovat kao ogranak ULKBIH-a,ili na neki drugi nacin,ali bih volio zbog vaseg znanja,sposobnosti i rada na Linux-u i kao ULK-a da se ukljucite i pomognete ovaj projekat.Projekat je jos uvijek u idejnoj fazi,i svi prijedlozi,misljenja i smjernice su dobrodosli.
pozdrav…

by Damir Pecanac

Sto da ne?
Postavi listu ciljeva koje zelis da postignes, a mi cemo, kao udruzenje, ali i kao pojedinci vidjeti sta je u nasoj moci da ti pomognemo da istu ideju i realizujes.
Generalno, postoji dosta veliki broj Linux korisnika u BiH koji koriste Ubuntu, tako da vjerujem da bi bilo i odziva na ovaj prijedlog.

Pozz,

Mislim da je Emx vec nesto slicno pokrenuo davno. Cuj se sa njim

Jeste, ali podugo nema glasa od Emx-a?

Iz nekog razloga sam i ja član lokalizacijskog tima na Launchpadu, tako da dobijam one mailove i čini mi se da je tim prilično aktivan?

@amar-ze, dado.p: Loco tim za BiH postoji vec vise od godinu dana i broji nekih petnaestak clanova, ukljucuje i mailing listu, IRC kanal, wiki stranicu na wiki.ubuntu.com i uskoro web sajt. Jos nije postao sluzbeni tim ali to zvanje treba i zasluziti :wink: medjutim tudjim igrarijama imamo i Ubuntu Tuzla tim i Ubuntu Banja Luka.
a da me nema dugo, pa nije me bas bilo…ali tu sam opet :slight_smile:

Dobro došao nazad, Emx :slight_smile:

[quote=Emx]@amar-ze, dado.p: Loco tim za BiH postoji vec vise od godinu dana i broji nekih petnaestak clanova, ukljucuje i mailing listu, IRC kanal, wiki stranicu na wiki.ubuntu.com i uskoro web sajt. Jos nije postao sluzbeni tim ali to zvanje treba i zasluziti :wink: medjutim tudjim igrarijama imamo i Ubuntu Tuzla tim i Ubuntu Banja Luka.
a da me nema dugo, pa nije me bas bilo…ali tu sam opet :)[/quote]
javim ti se na mail,interesuje me kako funkcionise i zelio bih naravno da se ukljucim…
pozdrav…

Kako se lokalizacija podržava od zvaničnih državnih organa i akademskih sredina u našen neposrednom okruženju se vidi i na http://www.cp6linux.org/site/sr/cir/about i http://www.ubuntu-rs.org/

E pozdrav… slucajno svratih i vidim da nas spominjete. Sad da li u pozitivnom ili negativnom slislu :wink:
Moze jedno kratko obavjestenje.
Ubuntu Forum Banja Luka ima u planu da odrzi seminar slobodnog softvera. Ako postoji neko zainteresovan za pomoc ili sa nekom idejom neka se javi.

Pa napravite malo marketinga :slight_smile: … stranica seminara bi bila ok …