Prenosim vijest koja je objavljena na Ubuntu-BL forumu. Inače to je organizacija nevezana sa ULKom koja okuplja korisnike Ubuntu Linux distribucije sa šireg područja Banja Luke i RS. Ovo je prvi događaj koji je isključivo Ubuntu install party, do sada je ULK organizovao generalne install party-je, te u okviru drugih dešavanja npr. Zenica Linux seminar.
[quote]Mjesto desavanja - Informaticki kabinet Panevropskog univerziteta “Apeiron” Banja Luka
Datum odrzavanja - 19.7.2007.
Vrijeme odrzavanja 17h
Ko? - clanovi Ubuntu foruma Banja Luka
Kome? - svima zainteresovanim
Ideja je da Vam pomognemo i pokazemo kako da instalisete ovaj GNU/Linux operativni sistem i da ga podesimo koliko smo u mogucnosti.
Svi oni koji hoce da im clanovi Ubuntu forum Banja Luka tima instalisu Ubuntu potrebno je da ponesu monitor i kucistem sa praznim cvrstim diskom ili slobodnom particijom od barem 6GB. Potrebno je ponijeti i tastaturu i misa. Problem je u tome što ako ne donesete neku od periferija i uspijemo da je podesimo da radi sa našim hardverom, to nije garancija da će Vam taj dio raditi kad ga odnesete kući. Naravno, potrebno je i da ponesete puno strpljenja posto je clanova malo pa necemo moci sve uraditi odjednom. Mozete ocekivati da ce Vas Ubuntu moci da se podigne, da cete moci raditi u svim aplikacijama koje na njega instalisemo i da cete imati razumnu podrsku, prvenstveno na forumu. Nemojte ocekivati neogranicenu podrsku jer ovo nam nije posao i nismo u mogucnosti da budemo non-stop na raspolaganju.[/quote]
Mislim da to baš nema veze sa temom i bolje da ne idemo u digresiju. Ako može koji savjet od iskusnijih kolega iz Sarajeva, to bi organizatori Ubuntu Install partyja sigurno cijenili. Poz !
Savjet: proširite ponudu! Relativno malo ljudi će donositi svoje kompjutere jer im je mrsko. Na našem install party-ju bilo je možda troje dok je većina ljudi došla radi igara, druženja, demonstracije i generalno razgovora o Linuxu. Pripremite koju interesantnu prezentaciju, nešto što ne može baš svako apt-getovati i pripremite puuuuuno CDova
Važi, potrudiću se da sredim neku prezentaciju (iako ja nisam u organizaciji jer imam ispite pre toga).
Za igrice sam odmah rekao Treba dosta računara, na svakom Quake + možda još nešto, ako im dozvoli fakultet jer ruku na srce baš i nemamo dovoljno para da kupujemo orginal igrice samo radi happeninga
IOQuake igram već neko vrijeme i ne zahtijeva ništa sa originalnog Quake-a
Warsow je najbolji ali neće da se pokrene kod mene. Elem rado ću ja prezentovati te igre, hvala na ideji, ima ih malo koje su kvalitetne (za mase) ali - ima ih.