Ubuntu Breezy Badger 5.10

zbog lopova :slight_smile:

:lol: Haha…
Ne znam, ali vidio sam na paketu da piše 1,5 kg, a naša bosanska carina mora naplatiti- što je teže to više love.
Mada je to po meni lopovluk…

5 Eura je nominalna cifra koju naplaćuju za sve Ubuntu narudžbe… ne znam kako se iko uspio provući bez plaćanja te cifre?

Ja sam se provukla.

Možda moj poštar nije u talu s mafijom koja zarađuje na Ubuntu cd-ovima?
:smiley:

Moj poštar samo sluša svog šefa :smiley:

ne znam to u vezi plaćanja i možda je to samo za BiH, ja bar nisam nikad morao platiti i još čovjek fino pokuca na vrata i uruči (: …

Mi smo za potrebe sajma naručili 300 CDova (gdje li nam je pamet tada bila) i došao nam je “račun” za carinu 1800 KM, pa nam je onda naša divna i krasna (šta bi bez nje) carinska služba “smanjivala” cijenu na 900KM, 400KM, 200KM, da bi na kraju uspjeli dobiti (na jedvite jade) oslobađanje plaćanja carina. No, njima to nije bilo dovoljno, nego su nam rekli da moramo platiti 163,40 KM. Zatim, kada uplatimo taj novac, možemo tražiti povrat novca na osnovu rješenja o oslobađanju plaćanja carine.

Dakle, poenta priče je: nemojte naručivati veliku količinu (>10) Ubutnu CDova i nemojte se čuditi ako čudno reagujem pri pomenu naziva Ubuntu.

P.S. Da, morala sam ovo napisati.

Ma nema veze, ja sam narucio 15 PC, 10 Amd 64 i 5 Mac Ubuntu verzija…
Ipak nije toliko vazno sto se toliko placa, barem su raja iz Ubuntu-a uradili ono sto su obecali…CD-ova ima.

Lijep pozdrav,

Za potrebe 2. Zenica Linux Seminara naručili smo 200 Ubuntu-a i zamalo ih dobili potpuno besplatno. Na kraju smo ih platili 11 KM.

Sa poštovanjem,

Daj mi reci kako se to dogodilo pa da ja u buducnosti ne moram placati puno???:smiley:

ja ipak mislim da je to do naših gulioca a ne do Ubuntu-a (ali šta ja znam?) pa furaju neki sistem ko fol nismo mi EU pa se sve plaća ko da si u švici… (dosada bar nisam čuo o ovome)… ):

Da, definitivno je do naše carinske službe. Vidiš da se cjenkaju…

Cijena ima veze sa količinom i ko naručuje CDove (pravno/fizičko lice).

Da znaju zezati sa tim naplatama.

Primjer, u N.T. je istovremeno doslo nekoliko posiljki Ubuntua, i samo je moj prijatelj Davor platio 10 KM za 15 cda. Bilo ih je koji su narucili i mnogo vecu kolicinu, ali njemu tako grah pao :?=D>

Hoće li iko taj Ubuntu 5.10?

I ja dobio naručene Ubuntu Cd-ove :slight_smile:
Tačnije naručio sam samo za x86, došao u kartonskoj futroli sa 2 cd Install I Live :))
Nisam plaća nista, najvjerovatnije što sam u Austriji trenutno :)))) a i brzo je stiglo mjesec/dva…

Pa dobro, “evropske” zemlje su im nekako primamljivije i tako su odlučili da njima šalju brže…

haj ako imaš viška javi mi na mail

edit:
mislim na original cd

Hm, i meni je potrebno 12 komada za polaznike na kursu. Pa, ako neko ima (koliko-toliko), neka se javi na mail. Bilo bi dobro da to imam prije utorka. :slight_smile: Hvala!

Aldin citat:

Naravno original, ali pitanje je koji računar koristiš? Želiš li Mac edition, AMD64 ili obični PC edition?
Viška?!
Nije viška, nego imam dosta CD-ova i sretnik sam što su tako brzo došli.

Bono citat:

Na usluzi sam administratorima :smiley: no također važi pitanje:koje izdanje (MAD64, Mac ili PC)?
Hmmm, sigurno je PC…

[quote=Emx]Aldin citat:

Naravno original, ali pitanje je koji računar koristiš? Želiš li Mac edition, AMD64 ili obični PC edition?
Viška?!
Nije viška, nego imam dosta CD-ova i sretnik sam što su tako brzo došli.[/quote]
pc x86, nije žurba, eto rezerviši mi jedan ako budeš imao…

ps:
nije da nemam 5.10, nego eto ko skupljam originale lol, imam 4.10 & 5.04 do sada…

za sve ostalo tu eurocard-mastercard ooops, ovaj, tu je e-mail-gmail