Ubuntu Breezy Badger 5.10

Kako je i bilo najvljeno, Ubuntu 5.10 Stable danas je objavljen. Ova verzija pored CD-a i Live CD-a na koje smo navikli dolazi i na “kombiniranom” DVD-u za x86, AMD64 i PPC platforme.
Citava lista poboljsanja i unapredjenja je dostupna na ovom linku: http://www.ubuntu.com/newsitems/release510
Download

Da li je ikome stigao Ubuntu ako ga je narucio po drugi put? Meni drugi put nije stigao.

Evo za bosance

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/kubuntu/

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/ubuntu/

Samo jedan OT komentar:

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/Mandrakelinux

Pa zar nema ništa novije? I kud ovoliko nivoa direktorija…

[quote=Avdija]Evo za bosance

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/kubuntu/

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/ubuntu/[/quote]
super, nisam znao da i bihnet ima svega na ovom ftp-u :slight_smile: svaka im cast na brzini sto se tice ubuntu-a…

haj neka se javi onaj ko prvi skine (k)ubuntu

ps:
prijatno me iznenadio bihnet

ja sam skinuo ubuntu i nabacio ga sinoc na svoju masinu…

idemo na pp… odnosno e-mail

[quote]Alzan kaze:
Da li je ikome stigao Ubuntu ako ga je narucio po drugi put?[/quote]
Ne znam, ali kada narucis prvi put trebas cekati oko 4-5 mjeseci…

u nedelju cu imati i kubuntu pa ako kome treba bujrum…

[quote]Rijetko tko zna da se uz standardnu trojku Ubuntu, Kubuntu i Edubuntu paralelno razvija još jedna modifikacija originalne Ubuntu distribucije pod nazivom Xubuntu. Ta “distribucija” se bazira na XFCE desktopu.
Iako trenutno CD/DVD verzija nisu dostupni, iz bilo kojeg od navedenog trojca možete skinuti “xubuntu-desktop” na ovaj način: “apt-get install xubuntu-desktop” i imate sustav baziran na XFCE-u koji je pogodan za starija računala, ali i nova ako volite XFCE.
Linux.hr[/quote]

Upravo skidam Ubuntu 5.10 i veceras stavljam na masinu :))).
Ko je radio Bosanski prevod za ubuntu… Na breezy relesu pukla mi je installacija na pola (nanova morao sve al jedino prodje kad odaberem engleski pa do kraja idem sa njim :)) )

PS: Narucio sam CD al jos nije doslo kad ce neznam al kad dodje nek se nadje pri ruci (ako dodje), PS adresa je u Austriji :)))

Nije niko… Sapphire je radio prijevod za Debian Installer koji su ovi samoinicijativno pokupili.

Aha tako, onda se bolje drzati Engleske installacije dok se ne prepravi nova installacija (stim da cu i veceras da probam opet ovaj zadnji relese “clean install” i setovati webserver da vidim kako vrti :)).

Vedra: Imas Mail…

Kubuntu 5.10 Breezy Badger - Release i386 (20051012)]/ breezy main restricted

2.6.12-9-386

gcc (GCC) 4.0.2 20050808 (prerelease) (Ubuntu 4.0.1-4ubuntu9)

Intel-536EP-4.71.tgz

snimljeni headeri i ostalo…

napomena:
na verziji 5.04 sve radi OK.

user@ubuntu:~/Intel-536$ make 536 Try `uname --help' for more information. Module precompile check Current running kernel is: 2.6.12-9-386 /lib/modules... autoconf.h exists diff: /boot/vmlinuz.autoconf.h: No such file or directory autoconf.h matches running kernel diff: /boot/vmlinuz.version.h: No such file or directory version.h matches running kernel uname -r|grep "2.6" && \ cd coredrv && make 536core_26 && \ cp Intel536.ko .. && cd .. && \ strip --strip-debug Intel536.ko && \ exit; \ ls Intel536.ko >/dev/null 2>&1 || uname -r | grep "2.6" && echo "Failed to build driver" && exit; \ if [ ]; then \ cd coredrv; make TARGET=TARGET_SELAH KERNEL_SOURCE_PATH= "PSTN_DEF=-DTARGET_SELAH -DTARGET_LINUX -DLINUX" 536core; \ else \ cd coredrv; make TARGET=TARGET_SELAH KERNEL_INCLUDES=/lib/modules/`uname -r`/build/include \ "PSTN_DEF=-DTARGET_SELAH -DTARGET_LINUX -DLINUX" 536core; \ fi ; \ cp Intel536.o .. ; \ if [ -a /boot/vmlinuz.version.h ]; then \ cp /boot/vmlinuz.version.h /lib/modules/`uname -r`/build/include/linux/version.h;\ fi 2.6.12-9-386 make[1]: Entering directory `/home/user/Intel-536/coredrv' make -C /lib/modules/2.6.12-9-386/build SUBDIRS=/home/user/Intel-536/coredrv modules /usr/src/linux-headers-2.6.12-9-386/scripts/gcc-version.sh: line 11: gcc-3.4: command not found /usr/src/linux-headers-2.6.12-9-386/scripts/gcc-version.sh: line 12: gcc-3.4: command not found make[2]: gcc-3.4: Command not found make[2]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.12-9-386' CC [M] /home/user/Intel-536/coredrv/coredrv.o /bin/sh: gcc-3.4: command not found make[3]: *** [/home/user/Intel-536/coredrv/coredrv.o] Error 127 make[2]: *** [_module_/home/user/Intel-536/coredrv] Error 2 make[2]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.12-9-386' make[1]: *** [536core_26] Error 2 make[1]: Leaving directory `/home/user/Intel-536/coredrv' 2.6.12-9-386 Failed to build driver user@ubuntu:~/Intel-536$

/usr/src/linux-headers-2.6.12-9-386/scripts/gcc-version.sh

[code]#!/bin/sh

gcc-version gcc-command

Prints the gcc version of `gcc-command’ in a canonical 4-digit form

such as 0295' for gcc-2.95,0303’ for gcc-3.3, etc.

compiler="$*"

MAJOR=$(echo GNUC | $compiler -E -xc - | tail -n 1)
MINOR=$(echo GNUC_MINOR | $compiler -E -xc - | tail -n 1)
printf “%02d%02d\n” $MAJOR $MINOR[/code]
slična stvar je i ovdje:
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-75651.html

?

Na tvom linku nađoh ovo rješenje:

Jest da nije baš idealno :slight_smile: ali ako hoćeš možeš ostaviti da se skida na etf-u (mislim da Zajko planira uskoro staviti Breezy na neke od računara).

[quote=vedran]Na tvom linku nađoh ovo rješenje:

Jest da nije baš idealno :slight_smile: ali ako hoćeš možeš ostaviti da se skida na etf-u (mislim da Zajko planira uskoro staviti Breezy na neke od računara).[/quote]
riješio sam problem, manuelno sam skinuo tri paketa sa:

http://archive.ubuntu.com/

cpp-3.4_3.4.2-2ubuntu1_i386.deb
gcc-3.4-base_3.4.2-2ubuntu1_i386.deb
gcc-3.4_3.4.2-2ubuntu1_i386.deb

dpkg -i *.deb export CC=/usr/bin/gcc-3.4
i modem radi, samo je malo glupo što su izostavili ovaj gcc-3.4, nema svako mrežu …

i kod mene ista situacija, samo je na warty-u (4.10) mogao “bosanski”, na hoary & breezy “zašteka”…

Raja, ja sam negdje u oktobru narucio Ubuntu 5.10 i dosli su mi danas ( naravno, morao sam platiti postarinu-5 eura!) pa ako ko zeli ubuntu 5.10, a ne zeli ga downloadovati, neka me kontaktira- emxlug_AT_linux.org.ba ili ko hoce ja cu donijeti na ULK sastanak u ovaj sad cetvrtak.

zbog čega si morao platiti poštarinu?