Ubuntu compiz fusion

…5 minuta posla; tuspas mene

ps:
uputstvo

Meni se opasno svidja, ali vidi se da je josh u razvojnoj fazi jer svaki dan imas jedan update. Ja samo imam mali problem sa emerald window dekoratorom i to sto mi Meni nije On Top nego se gubi iza panela, i to mislim poslije uradjenog nekog update-a, ali nadam se da ce to brzo ispraviti. :slight_smile:

ati OR nvidia

pogledaj malo screenshot

huh… kad sam kupovao ati… nisam znao sta je linux… :smiley:

Cijelo vrijeme citam kako ati-ju treba bolja podrska i sl. kod mene je Radeon 9200SE i za sada se ne zalim.

@damir hehe, pa tebi je OSS 3D driver…

neka ba, evo moze i na ATI x200 fglrx sa ati.com uputstvo za driver

samo je malo peglanje zato sto na ati-u ide preko xgl-a (ali ja sam sebi napravio skripticu za konfigurisanje xgl-a, da svaki put ne moram praviti xgl sesiju itd…)

evo još malo nvidia-e

e, a direct 3D u OSS driverima je extra podrzan od serije 9200 pa do 9800, ja sam usrana sredina :slight_smile: 9600

Valjda i ostali budu imali uskoro vishe srece.

ATI grafički drajveri otvorenog koda

Henri Ričard je na Red Hat samitu
objavio da će AMD objaviti ATI
grafićke drajvere u obliku otvorenog
koda i još je dodao: “Ovde sam da
potvrdim da će to biti urađeno.”
Ovaj čovek je obećao i to da će AMD biti veoma
aktivan u promeni načina komunikacije sa
OpenSource zajednicom.

AMD/ATI je objavio i novu verziju svojih drajvera ranije uočenih grešaka.
koji nose oznaku 8.37.6.

http://ati.amd.com/support/driver.html

imaš i novije (Monday 25 June 2007 22:00) od tih 8.37.x

RSS -> http://ati.amd.com/online/rss/atilinuxdriver.rss?OTC-rssfeedlinux

[code]aldin@hot:~$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon Xpress Series
OpenGL version string: 2.0.6474 (8.38.6)

aldin@hot:~$[/code]
polako vidjećemo… nadam se da će ATI dogurati na nivo nvidia-e što se tiče linux drivera (jer sad navijam za ATI - od kada ih je AMD kupio hehe)

ma sporo nesto napreduju sto se tice open source zajednice, ne znam zasto nisu proradili malo na podrsci za linux kad su vidjeli zainteresovanost raje za 3D stuff.

valjda ce biti bolje, i meni se vise svidja ati, ali ako ne srede nesto u skorije vreme prelazim na nvidia-u

Evo i mene, da ne bude da sam se zagubio :slight_smile:

e mozel samo pomoc oko ovog prvog screenshot-a uspio sam ove ostale stvari,ali ovo nikako ustositi a moze koristiti

1. Trebaš dva ili više desktopa (CompizConfig, zatim General > Desktop Size, gdje uštimaš broj Desktopa)
  2. Aktiviraj Expo plugin u CompizConfig-u. Nakon toga Expo aktiviraš sa kraticom Super+E (gdje je super ili Alt ili Win tipka).

[quote=meho_r]1. Trebaš dva ili više desktopa (CompizConfig, zatim General > Desktop Size, gdje uštimaš broj Desktopa)
2. Aktiviraj Expo plugin u CompizConfig-u. Nakon toga Expo aktiviraš sa kraticom Super+E (gdje je super ili Alt ili Win tipka).[/quote]
e hvala na odgovoru uspio sam,ali imam samo jedan problem,po default-u imam dva destkopa i normalno mi to izbaci s tipkama super+E ali nikako na destkop size pa number of detskop ne mogu promjeniti broj,stoji mi broj 1,a zapravo imam dva destkopa :confused:

Malo to zna biti komplikovano. Kod mene je na Desktop size-u Horizontal Virtual Size podešen na 4, sve ostalo na 1. Također, u Workspace Switcher-u (ono gdje rotiraš desktope u Panel-u) postavka je 4 na Columns, dok je Rows 1. S ovim postavkama imam regularno 4 desktopa. Pokušaj malo pokusirati.

samo da kazem da sam uspio,hvala puno :smiley: i odusevljen sam ubnutu-om :smiley: (novi korisnik)