Prije svega, lijep i od srca pozdrav najjacoj ekipi
Ja sam novi chlan, suvishe godina imam da sam napokon odluchio da malo predjem na linux, te sam ove nochi prije nego cu postavit ovu temu naruchio Ubuntu sa getubuntu projketa (valjda dostavljaju na kucnu adresu).
Sta vas zelim pitati ?
Naime, na windowsu nisam neki expert ali sam dovoljno snalazljiv za neke stvari na windowsu shto je jako lako uraditi na njemu. Koristim windows vec dugi niz godina i bio sam zadovoljan dok mi nije pocheo da ide na zivche, te sam prijasnjih godina rada na widndowsu odluchio da predjem na linux al nikako … te sam naruchio ubuntu, i sad … kao pochetnik na ubuntu shta, kako, kome se obratiti nevezano za pomoch nego cisto informativno. Znam da je linux malo kompliciran za nas pochetnike i da tu ima posla ali ja dolazim iz Bosanske Krupe eto da Vam se predstavim malo bolje i nemam bash neki extra kompjuter osim da je cfg dual core 2 gige rama etc … a pred kraj augusta uzimam “masinu” ako je tako mogu nazvati maxuz za linux i njegove sposobnosti.
Moja specifikacija na windowsu je bila sve osnovana na putiju, znaci ulazke na root accounte, instaliranje mnogih stvari na rootu te radechi neke povjerljive stvari
Tnx unaprijed
sreco.