Eh ovako koristim linux ubuntu 8.04 okruzenje gnome ali sam htjeo da vidim kako izgleda kde okruzenje instaliro sam ga ali imam dosta problema sa njim ev da nabrojim : nemogu uopste da napravim novi fajl ili document kad idem desni klik na desktop toga mi nema uopste, onda kad hocu da udem u document neki sto sam prije imo naprimjer u muziku nemogu uopste uci ni usta nema mi xp hard diska na gnome bilo cak ja uopste nevdim ni od ovog linux-a njegov hard disk ili filesistem.
Kad uradim minimize uopste mi nema dole na panelu da ponovo vratim da vidim nego moram iz task menadjera gasit neku aplikaciju koju sam pokreno, znaci nesmijem radit minimize uopste-
et to su najveci problemi koje imam ima ih jos ali da je ovo rijesit pa ako ko zna u cemu je problem da nije odakle sam skino ili sta vec. imam ja i gnome al ibi volio da ovo okruzenje koristim i da ga imam a ne vako imam ko da ga nema kad neradi najpotrebnije.
JA jos nesto kad otvaram taj neki fajl nece da otvori samo mi skace pored misa casa vina isto koda preko wine otvara izgleda da je tako aili ne otvori ga uopste.