[quote]Bolje vrijednosti za Init1 i Init2 stringove mogu se naći u manual stranici za wvdial ili wvdial.conf. A preporučljivo je da je Init1= ATZ (reset modema).
BTW, ne bi više trebalo biti problema sa Intel-536ep modemom, barem ne na SuSE 9.2, a i imam osjećaj da je prije ledio na SuSE-u zbog problema sa kinternet, a ne zbog samog drajvera. Može biti da me osjećaj vara, ali probavao sam na SuSE-u sa custom kernelom i pppd, i samo prilikom korištenja kinterneta bi se dešavalo da se I/O uređaji “zalede”, a i to samo nakon sljedeće sekvence: neuspio prvi pokušaj konekcije sa kinternet, pppd javi nekakvu glupu grešku (ne sjećam se više), konektujem se ponovo, ali prilikom diskontektovanja tastatura i miš odu na vječna lovišta.
Naravno, koristi posljednju verziju drajvera, 4.69, a ne onu uz SuSE (ova preporuka stoji i na http://start.linux.org.ba/I536ep )[/quote]
kako se prije ne sjetih CTRL+C, tako gasim dosemu…
ono sa ubacivanjem boot scripte je malo komlikejšn za mene (skoro sam poceo da se bavim Linuxom), pa nisam nista uradio, da bi mogao staviti na start.linux.org.ba/I536ep
ovaj ATZ je po defaultu tu, ali dok je on stalno mi javlja no dial tone, pa sam malo googlao, i nasao da treba izmijeniti Z u X3,
a meni je nesto poznato to zaleđavanje svega, na 9.0, kada snimim rpm drivere uvijek nakon prvog pokusaja sve se zaledi…
nije problem do modema sto mi SuSE “ledi”, to je jos misterija… znaci, suse 9.2 ledi bilo sa modemom bilo bez njega, a na 9.1 sam imao bukadam problema, nije ledio, ali kada kompajliram drivere, cim startam konzolu javlja mi neku gresku, non stop, i ispisuje je bez prestanka, nemozes je ukinuti moras alt F4, sada u vezi modema, kada kompajliram najnovije drajvere sa intelove str. sve prođe glat, ali kada se konektujem nakon minute ili dvije veza stane jednostavno nema protoka podataka, to je bilo na 9.1, a na 9.2 mi je jednom proradio cak imam dokaz za to, (ostavljen post na forumu) kada je konekcija radila ali kada sam ponovo snimio taj isti suse i isto ponovio sa driverima konekcija se zacepila, ma gori mi je problem sto mi suse ledi sam od sebe nego modem, neko mi rece da kompajliram kernel (šta je to lol)… ali evo cekam na 9.3, pa da vidim šta će biti
za Vedrana, onaj floppy ne reaguje, mountujem snimim, umountujem, nista se ne desi, cak mi nekada kaze da je busy:
root@ubuntu:/media/floppy0 # mount /media/floppy0
root@ubuntu:/media/floppy0 # cp /home/aldin/Desktop/a.c /media/floppy0
root@ubuntu:/media/floppy0 # umount /media/floppy0
root@ubuntu:/media/floppy0 # mount /media/floppy0
root@ubuntu:/media/floppy0 # cd /media/floppy0
root@ubuntu:/media/floppy0 # ls
root@ubuntu:/media/floppy0 # cp /home/aldin/Desktop/a.c /media/floppy0
root@ubuntu:/media/floppy0 # ls
a.c
root@ubuntu:/media/floppy0 # umount /media/floppy0
umount: /media/floppy0: device is busy
umount: /media/floppy0: device is busy