Ubuntu Lucid Min/Max/Close on the right

Kome smeta na lijevoj strani ima ovo :slight_smile:

Ambiance Orthodox 1

http://gnome-look.org/content/show.php?action=content&content=122914

razlika je praktično u jednoj liniji

[code]aldin@home:~$ diff .themes/Ambiance\ Orthodox/ /usr/share/themes/Ambiance/
Common subdirectories: .themes/Ambiance Orthodox/gtk-2.0 and /usr/share/themes/Ambiance/gtk-2.0
diff .themes/Ambiance Orthodox/index.theme /usr/share/themes/Ambiance/index.theme
3,4c3,4
< Name=Ambiance Orthodox
< Comment=Ubuntu Ambiance theme, with orthodox window icon positions

Name=Ambiance
Comment=Ubuntu Ambiance theme
8,9c8,9
< GtkTheme=Ambiance Orthodox
< MetacityTheme=Ambiance Orthodox

GtkTheme=Ambiance
MetacityTheme=Ambiance
12c12
< ButtonLayout=menu:minimize,maximize,close

ButtonLayout=close,minimize,maximize:
Common subdirectories: .themes/Ambiance Orthodox/metacity-1 and /usr/share/themes/Ambiance/metacity-1
aldin@home:~$[/code]

Hmmm, u cemu je razlika izmedju ovoga i gconf hacka na originalnoj temi? (gconf-editor/apps/metacity/general/button_layout)

nije bilo riječi o razlici između načina kako haknuti temu, već o navikama :), a diff je bio usput, čisto kao prilog :slight_smile:

al taman da imamo dva rješenja :slight_smile:

Meni bas odgovara ova odlichna tema, ima i neke “logike” (nisam za logiku :slight_smile:
za deshnjake ( ako je mis na radnom stolu desno od “kucaljke”(kucaljka je moj
ogovor na tipkovnica ili tastatura):slight_smile: onda je nekako sasvim ok da po dijagonali
na suprotnom kraju prozora stoje ova tri “dugmeta”.

Inace radim na Mac-ovima, pa mi jos vise sjeda.
A da se lahko izmjeniti preko gconf-editor-a.

Cini mi se da je ovaj put ubuntu dev. team vrlo blizu
Mac OS X desktopa (mislim na dizajn).

I tamna tema
je super za duzi rad (posebno s grafikom).

Samo mi ne sjeda pulseaudio.

Negdje sam procitao da su stavili na lijevu stranu ovu dugmad, jer imaju plan u 10.10 verziji da na desnu ubace neke nove mogucnosti…
e sad o cemu je rijec, nisam upucen…

[quote=dado.p]Negdje sam procitao da su stavili na lijevu stranu ovu dugmad, jer imaju plan u 10.10 verziji da na desnu ubace neke nove mogucnosti…
e sad o cemu je rijec, nisam upucen…[/quote]
ja sam naletio na response bug reportu od Marka Shuttlewortha koji je direktno vezan za polozaj dugmadi. Posto je dosla hrpa prituzbi na polozaj tih dugmadi covjek je odlucio odgovoriti i napisao je to u svom postu sto si spomenuo.

Šta ja znam, meni ima logike: http://www.ivankamajic.com/?p=281

Meni je lično jadan taj stav Markovića Šatlkrafta da se o tome ne raspravlja. Kao, koji ste vi korisnici faktor da vas ja slušam?
No ne zamaram se puno, jer ne koristim Ubuntu. Sretan sam sa Debianom. Šatlkrafta to ne pogađa, jer je već okupio dovoljan
fen bejs oko sebe. Prošla su vremena kad je Ubuntu bio skin za Debian Sid. Počinju te prljave korporativne igre, tipa, ajmo
mi kratko preći na Yahoo da bi nam Google dao više para. Uostalom, vidite sami koliko je Ubuntu komjuniti osviješten:

http://video.google.com/videoplay?docid=3385088017824733336#

Incoming… in 3… 2… 1…

neki odobravaju markov stav da uradi nesto bez podrske korisnika. ja samo znam da, kad je uvodio nesto novo u sustav da je to uvijek ispalo katastrofa. da, mislim na onaj prokleti notify kvadrat sto ga se ne moze ubit. stvarno bi se treba malo okrenuti na stabilnost sustava umjesto na stilizam. nije toliko tesko defaultnu temu promijenit ako je ruzna? Right?..Right

Koliko me sjecanje sluzi, raspored dugmadi se moze promjeniti i koristenjem programa Ubuntu Tweak(barem radi na Ubuntu 9.10, za 10.04 ne znam)

Meni samo nije jasno kako ljudi u isto vrijeme mogu da hvale linux zbog svoje prilagodljivosti itd. i pljuju jer im se ne svidja default izgled necega…
pa promijenite ako vam se nesto ne svidja, valjda koristite linux da bi imali sve pod svojom kontrolom…
P.S.

Hvala Wizz, to je to…

[quote=dado.p]Meni samo nije jasno kako ljudi u isto vrijeme mogu da hvale linux zbog svoje prilagodljivosti itd. i pljuju jer im se ne svidja default izgled necega…
pa promijenite ako vam se nesto ne svidja, valjda koristite linux da bi imali sve pod svojom kontrolom…
P.S.

Hvala Wizz, to je to…[/quote]
Slažem se da se uvijek može koristiti drugi distro / napraviti fork, itd. I to nije ni problem kod gumbića na prozoru, problem nastaje kad recimo Spaceshuttle na brzinu prebaci sav sistem na PulseAudio jer, eto, smijaće se nekog jadnom desktop korisniku što na Alsi ne može tako lako pokrenuti 10 aplikacija i svakoj pojedinačno smanjiti zvuk. Što će taj isti PulseAudio ljudima naći posla, jer je nestabilan, nikog ne zanima. Isto tako gledam i na prelazak na Plymouth boot screen, Grub2… vidjet ćemo šta će novi LTS donijeti. Sve u svemu, ne mislim da je Ubuntu distro koja ima korisnike sposobne da “mudaju” sistem dok ne radi. I tu mi je nj ponašanje i taj vječiti speed race da se svakih 6 mjeseci izda nova verzija, malo neodgovorno.

No to je moje shvatanje Ubuntua. Drugima je vjerovatno dobar čim ga koriste, i ne smetaju im silne greške, ili se one na nj konfiguraciji ne javljaju.

Plymouth samo radi sam KMS enabled driverima :frowning:

@canci: ti, ono, koristiš Ubuntu u svakodnevnom radu?

Hej, znat’ l’ onaj vic o crnogorcu i reformama.

“Ovakooo vise ne idje”, rece crnogorac pa se okrene
u krevetu s ledja na stomak.

Veza izmedju ovog djetica i dugmica u prozoru je 100%!
Ljudi pobogu, pa nista se nije promjenilo.

A eto kod mene su ti dugmici preko gconf editora uvijek bili
pomjereni u lijevu stranu. A to je moja stvar. I super je
sto se eto u linux-ima moze sve promijeniti. Onako za sebe
i to je to.

I nemojte se raspravljat’, Marki ima pravo ako hoce postaviti te
dugmice gdje on hoce.

A i mi isto.

@ canci
Znas to je tvoje pravo da se odupres promjeni i tvoje misljenje.
I ja to postujem.

Samo taj “speed develop” nije izmislio Marki S.

Ima jedna tehnika, prilicno stara i bazira se na zen budizmu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kaizen

Radi se o tehnici stalnog poboljsavanja u svemu sto se moze
poboljsati. Ne samo u industriji i inzinjeringu, i “rad na sebi je kaizen”

Toyota radi ovako vec cini mi se 20 godina.

Ubuntu, Fedora, Suse… sve je to usavrsavanje GNU/Linux-a i veliki marketinski
eksperiment.

Nas korisnike “distribucija” imaju kao male beta test korisnike, besplatno.
Nas korisnike stiti GPL licenca, i to je to.

Samo treba biti malo psiholog, pa skontati sta ustvari Canonical sad
dobija kao feedback, (ovo malo dugmica u gnome prozoru je vrloooooo
vazna stvar za zajednicu, ako mijenjam nesto, sve s paznjom).

Tako se eto “opipavaju” navike korisnika.

Kako se samo niko ne pobuni sto sad na OpenOffice-u stoji Oracle?
Sto se susetovci vec jednom ne odreknu Novel-a? (ova je prava) :slight_smile:

:slight_smile:

\0/

mene zapravo nije briga kako oni saltaju te stvarcice okolo. kako god oni stave ja cu presaltat na svoje. niti se bunim. samo mrzim nestabilnost.

ima ima