Ubuntu Muslim Edition

Onda su i Microsoft Outlook i Google Calendar i Kdepim itd. svi neprakticni …[/quote]
Google Calendar je najprakticniji od gorenavedenih jer mu se moze dostupiti sa bilo kojeg racunara ili mobitela koji ima pristup internetu.

Druga dva su “ugradena” i tu su gdje su. Ako nisi po citav dan pred jednim te istim racunarom nisu neko dobro rjesenje.

Iz tog razloga ja nikada nisam koristio ni Outlook ni slicne aplikacije. Sve sto mi treba je u dzepu ili u elektronskoj ili papirnoj formi.[/quote]
Sto se ti brines i svi vi ostali koji ne klanjate? Ako ja kao muslimanka kazem da MI je prakticno onda MI JE PRAKTICNO ? Kad nisam za kakvim poslom na kompu u kuci, onda mi ni ne treba, hvala Jedinom pa se ezan cuje u mom gradu sa svih strana.

Je li sad razumijes?

Samo pljujete ono sto nije vase.

Vidiš da jeste praktično, vako poslije sabaha :wink:

Aplikacije sličnog tipa zaista mogu praktične, ali nazvati komad softvera/distribuciju “Muslim edition” je apsolutno suludo. Dovoljno je loše kada te ostatak svijeta tretira kao što te tretira, nego još treba ubrzati getoizaciju/izolaciju.
Po analogiji bi ispalo da ja svaki komad softvera koji napišem nazivam muslim nešto, wtf.

Btw, današnjim muslimanima treba malo Chineese edition (ko ne zna o čemu pričam, neka potraži malo)

@Adis: Ovim mladim ljudima iz ULKa nije problem naziv, vec sadrzaj :lol:

Ne … .ali ako je komad softvera koji pises namjenjen muslimanima zasto ga ne bi nazvao muslim nešto.

Stav “ostatka svijeta” prema muslimanima nikad nije ni bio drugaciji. Samo sto sad uticaj tog stava malo vise osjeca. Uopste se ne slazem da bi sad muslimani trebali nesto da se posebno trude da izbjegnu “getoizaciju/izolaciju”.

Ne … danasnjim muslimanima treba nesto drugo. Ali to je na ovom forumu offtopic pa necu sad pricati. :slight_smile:

Mislim da bezveze ulazite u flejmove. Što bi meni smetalo što neko koristi muslim ili christian ili satanic edition? Najbolji dokaz da je ME dobar marketinški potez je testni_hamo2 :slight_smile: Nego da se vratimo na temu - hamo je već bio Linux user, da li će ME privući Windows usere…

Da je bas bezveze nebih se slozio. Na samom pocetku diskusije zvucalo mi je glupo i nepotrebno ali su me hamo i hanumica ubjedli da ima nekih dobrih strana u svemu tome. Svi mi imamo predrasuda, ukljucujuci i mene. Zahvaljujuci raspravi uspio sam se otarositi par njih :).

Glede getoizacije nevidim da ME ima ikakvih negatinih posljedica. A sto se tice pridobijanja naroda na Linux sa Winblowsa mislim da moze imati nekog efekta. Moguce je cak da ce neko da kupi svoj prvi racunar upravo zato da bi imao pristup svojoj ME ediciji…

Ja vec odgovorih na to :slight_smile: Pa evo da ponovim ali malo ispravljeno :slight_smile: Mozda ponekog - ali nemoj ocekivati masovni prelazak :slight_smile:

Ova poruka je izbrisana na osnovu Pravilnika ULK Foruma član 4: "Vrijeđanje članova foruma"
Ako smatrate da je ovo moderiranje bilo nepravilno, molimo otvorite temu na forumu ULK: Opšta diskusija sa naznakom “[ MODERIRANJE ]”.

Na ovom forumu nema mjesta za sve ljude :lol:.

Posljednja zelja mi je da neko pobrise moje tragove s ovog fasistickog foruma :wink:. PLS?

Ma hajde sta se nerviras. Sta drugo ocekivati od AUTOCENZURA :slight_smile:

Znaci obadvojica nemate nista protiv ovih verzija:
Kubuntu, Edubuntu, Xubuntu, Elbuntu, Fluxbuntu, Ubuntu Lite, nUbuntu, zUbuntu, Goobuntu, Linux Mint, ichthux, Ubuntu Christian Edition, gNewSense
Sve samo komadi software, koji cine tu Ediciju, ali imate protiv Ubuntu Muslim Edition ona nije potrebna, i naravno vec je potvarate sa Al Qaida, ne znam dali ste placeni od Amerikanaca da ovako *erete, ili vam je ovo bilo licno ciljano protiv nekoga.
Jos nesto @ die7 sazrio si da napravis jednu Ubuntu Al-Qaida Edition , mislim da ce te bin laden vise platiti nego amerikanci.

I jos nesto za moderatore: http://start.linux.org.ba/Pravilnik_ULK_Foruma

*erem vam se na pravilnik, eto prekrsi 5. tacku, kada sam osjetio da je ovo gore vezano za tacku 4.

Edit: slažem se i zato sam pobrisao citat

Fasisticki moderatori, nije li vrijeme da ovo zakljucate? Mislim, ni Hitler nije upalio …

Cenzurisati znaju, koliko vidim u zadnjem postu od testnog hame2, ali kontraproduktivno.

Znas, ja se volim saliti. Ali postoji i fraza “neslana sala”. Mislim da se moze koristiti u tvom slucaju.
Ukoliko si sve ovo napisao ozbiljno, bez namjere da se zezas, onda si prevrsio svaku mjeru. Jer ovim vrijedjas - a takvima nijem jesto na ovom dobrom forumu.

Hanumice, Aldine (i ostali kojima pada na pamet da napustaju forum) nije stvar u napustanju foruma nego je stvar da se izborimo da se ovakvi izbace sa foruma. A, ako ovakvo misljenje preovladava kod moderatora - u sta totalno sumnjam, onda cu i ja za vama :smiley:

[quote=hanumica]Na ovom forumu nema mjesta za sve ljude :lol:.

Posljednja zelja mi je da neko pobrise moje tragove s ovog fasistickog foruma :wink:. PLS?[/quote]
Izvinićeš, al’ ovo nije fašistički forum, dokazi? Mjesta ima za sve linuxaše, ako se nekome nešto ne sviđa neka slobodno ide, ne mora nikome najavljivati …

Ljudi brzo zaborave koliko mnogo truda aktivni članovi foruma ulože da bi pomogli novopečenim Linuxašima, a samo se sjećaju loših stvari…

zbog ovoga ja prezirem sve oblike religija…“moja vjera je bolja od tvoje…nije, nego je moja bolja od vase…vi vjerujete u pogresnog boga…ne,nego vi vjerujete u pogresnog boga…”…i poce rat…
tek da se zna,moj je tata najjaci…

I jos nesto za moderatore: http://start.linux.org.ba/Pravilnik_ULK_Foruma
*erem vam se na pravilnik, eto prekrsi 5. tacku, kada sam osjetio da je ovo gore vezano za tacku 4.
Pravilnik je primarno napravljen da reducira usplahirene duse kojima malo fali da izbace dnevna nakupljana negacije. Za sve one koji imaju potrebu da izbace neke fekalije (ili simpatisu fekalne osjecaje) neka to ostave za posebno napravljene prostorije.

Znaci obadvojica nemate nista protiv ovih verzija:
Izgleda da niko nema nista protiv sto svaka verzija ima tone bugova, njihov/nas/moj omiljeni editor se srusi s vremena na vrijeme, firefox jede memoriju itd. Niko nema protiv sto ovim timovima treba developera, ili obicnih korisnika od kojih ce biti koristi (aka. da prijavljuju bugove). Ali zato svako ima protiv sto nesto nosi naziv koji ne bi trebao ili sto neko komentarise takav naziv (iskljucujem neprimjerene). Toliko o slobodi softvera, slobodi naziva, slobodi komentara…

Posljednja zelja mi je da neko pobrise moje tragove s ovog fasistickog foruma
…ciji si clan bila zadnje 2 godine. Ja bi malo pazio sa atributima, jer ima ona: “s kim si takav si” :stuck_out_tongue:

Na kraju krajeva, pitam se/pitam vas: zbog cega je potrebno najavljivati odlazak? Niko nije ni najavljivao vas dolazak :stuck_out_tongue:

Napravili ste postova na 3 stranice. Sto niste to radili kada je bio napisan ovaj post (dajem primjer)?
I hocemo li vise zavrsiti sa ovim ili da se krene na zakljucavanje? Izgleda da vas jedino to moze smiriti.

Prostoriju i uslove napravili su drugi, prije mene, a ja sam samo obicni korisnik :wink:

[quote=Sanel]> Znaci obadvojica nemate nista protiv ovih verzija:
Izgleda da niko nema nista protiv sto svaka verzija ima tone bugova, njihov/nas/moj omiljeni editor se srusi s vremena na vrijeme, firefox jede memoriju itd. Niko nema protiv sto ovim timovima treba developera, ili obicnih korisnika od kojih ce biti koristi (aka. da prijavljuju bugove). Ali zato svako ima protiv sto nesto nosi naziv koji ne bi trebao ili sto neko komentarise takav naziv (iskljucujem neprimjerene). Toliko o slobodi softvera, slobodi naziva, slobodi komentara…[/quote]
Bugovi se vec odavno automatski prijavljivaju, tvoje je da posaljes taj bug

[quote=Sanel]> Posljednja zelja mi je da neko pobrise moje tragove s ovog fasistickog foruma
…ciji si clan bila zadnje 2 godine. Ja bi malo pazio sa atributima, jer ima ona: “s kim si takav si” :P[/quote]
S kim si takav si dok ne saznas tko su

Za dolazak to sam odlucis, ako je potrebna pomoc, ali ako si vratio istom mjerom ili duplo vise, bar najavljivas odlazak onima sto su poslije tebe dosli :wink:
Aldin se 50 puta vise oduzio, bar po mom misljenju.

Vec receno

Ti si moderator, koga pitas, nas usere? Moj je stav da napravite kokosinjac, umjesto WC-a bar ce kokoske nositi jaja, a kasnije se bacite na gladjenje onoga sto je ispljuvano, ali mislim da ce biti kasno za odredjen broj ljudi.

Ja sam cenzurisao sam sebe … zato napisah AUTOCENZURA … skont’o sam da ipak ne vrijedi uzvratiti na die7ovu uvredu … sta ces …

Zatvaram temu jer je pokrenuta diskusija koja je totalni off-topic i vodi daljnjem kršenju pravilnika (što je takođe predviđeno revidiranim Pravilnikom ULK Foruma).

Aldine, Hanumice - ako vas jedna osoba može otjerati svojim postom, moraćete malo prilagoditi pragove tolerancije… očito da se niko ovdje ne slaže s tim, provokacijama te vrste nije mjesto na ovom forumu.