pozdrav ljudi
imam jedan problem koji stvarno ne mogu rijesiti…
naime imam ubuntu i pokusao sam da uradim apt-get install x-window-system-dev i po baksuzu mi nestade struje :x
sljedeci put kad sam se pokusao upaliti racunar dobijem poruku ovakvog tipa :
Your session only lasted less then 10 sec. If you have not logged out yourself this could mean there are some problems … (pise jos mnogo nije mi se dalo prepisivat )
medjutim takodje ima i neki details pa sam mislio da je vaznije da to prepisem :
/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
imao sam jednom sličan problem na suse-u snimao sam neke pakete ali mi nije nestalo struje nego mi je zaledio, i resetovao sam ga , poslije toga “katastrofa”… ma snimi ga ponovo treba ti sahatak vremena, a podatke možeš snimit i iz konzole/terminala
presnimio bih ja… ali ne mogu zato sto ne vidi CD/RW
imam zaista dosta bitnih podataka na njemu…ako to izgubim
nadrapao sam … ima li neko drugo rijesenje?
[quote]presnimio bih ja… ali ne mogu zato sto ne vidi CD/RW
imam zaista dosta bitnih podataka na njemu…ako to izgubim
nadrapao sam … ima li neko drugo rijesenje?[/quote]
da nemaš slučajno cdrom i cdrw odvojeno?
if so, onda uzmi BHLD (ili neku live verziju sa K3b ili cd record na gnome meni se cini ), staviš live u cdrom, pokreneš, i sprži podatke i nemoj više nikad imati bitne podatke samo na jednom mjestu!!! vazda ih backupiraj po cd-ovima…
PS:
još nešto ako imaš windows + linux na hdd-u (vjerovatno) onda napraviš
jednu FAT32 particiju na koju možeš snimati/citati, i iz windowsa i iz linux-a, i tako ako ti padne bilo koji od OS-ova imaćeš podatke na particiji… poslije toga snimiš bilo koji OS i podaci te čekaju…
imam dvd posebno ali nemam nijedan live distro kod sebe :? :?
jos sam mislio sve to narezati fino jer trebam dici Suse… kad vidi belaja :x :x[/quote]
jesi li u SA? imam ja jedino ubuntu live …
nisam nikad pržio sa gnome-a a vidjao sam da ima neki cd record ili toaster ali nebih da te zavlacim
imam dvd posebno ali nemam nijedan live distro kod sebe :? :?
jos sam mislio sve to narezati fino jer trebam dici Suse… kad vidi belaja :x :x[/quote]
jesi li u SA? imam ja jedino ubuntu live …
nisam nikad pržio sa gnome-a a vidjao sam da ima neki cd record ili toaster ali nebih da te zavlacim
PS:
možel se neko javiti sa jednim BHLD-om[/quote]
[quote]nisam u sarajevu
trebalo bi da postoji neko rijesenje da se to sredi… mogu li nekako iz wina da citam linux particiju?[/quote]
“nemre”, ali ubuduce ostavi jednu fat da možeš snimati podatke sa linuxa i sa windowsa…
ps:
žao mi je što smo “nedostupni”, bio sam taman našao rješenje sa ubuntu live distribucijom; ima program nautilus cd burn , pravo jednostavan, ako gdje naletiš na bilo kakvu live verziju javi se pa cemo to skontati…
pps:
postoji i drugi nacin sa live verzijom linuxa a to je da bez prženja cd-a, snimis podatke na windows particiju koja je fat16 fat32 fs, mountaš je i na nju kopiraš podatke koje si imao na linux-u…
oki, skontacu vec nesto…mozda
sutra cu da zovem ovog frenda… govorio je da ce ici na more… ako bude otisao… jbg onda…
videcu da nadjem drugo resenje…a ako i to ne ide e … onda install again… :? :?