Nakon par mjeseci cekanja, dobio sam desetak original Ubuntu5.04 CDova. Ako ULK ili neko van njega zeli da distribuira ili iz bilo kojeg drugog razloga zeli Ubuntu, bujrum: vekaz@yahoo.com.
Imam i 64-bitnu verziju, ali samo jedan primjerak.
CDovi su, naravno, besplatni.
Molim vas da se javite do 20. jula '05.
Nakon par mjeseci cekanja, dobio sam desetak original Ubuntu5.04 CDova. Ako ULK ili neko van njega zeli da distribuira ili iz bilo kojeg drugog razloga zeli Ubuntu, bujrum: vekaz@yahoo.com.
Imam i 64-bitnu verziju, ali samo jedan primjerak.
CDovi su, naravno, besplatni.
Molim vas da se javite do 20. jula '05.[/quote]
Alejkumu selam, Ubuntu-a v4.10 je bilo hejbet, ako imas baš, baš 5.04, mogao bi mi rezervisati jedan par (live +install)
[quote]
probaj 5.04 live, ma šta će ti ba live, dok ga učita… pa onda učitava ono što te interesuje… osijediš
PS
a ako baš hoćeš onda probaj sa Ubuntu|Failsafe mode izborom , note: ići će puno sporije nego u normalnim uslovima jer će biti isključeni dma-ovi[/quote]
ma ne zelim ja live koristiti, od knoppixLive sam dovoljno ostarila +one+, reko da mi vrijeme prodje dok ne dobijem suse :rolleyes:
htjela sam vidjeti kakav je, bezze stoji skuplja prasinu po kuci.
Bas zato mi se i svidja druga opcija. Princip je isti, shell ces vremenom nauciti, sto se grafickog okruzenja tice moj izbor je GNOME, a kao distribuciju ti ipak preporucujem ovo drugo
uhhhhh :rolleyes:
ja sam inace neodlucna . ili nisam. ne znam. +stasemoze+ . prvo cu SuSE, zbog ljudi koji su me prvi savjetovali +salut+ , ako to skontam ista, probat cu preporuke :oops:
hvala u svako slucaju :kul:
Pa ako si početnik moj savjet ti je da koristiš distiribuciju za koju ćeš naći najprije rešeje za problem, tj. da imaš nekog frenda koji koristi istu distribuciju da ti može priskočiti u pomoć.Vremenom ces ulazit u fazon…
Poštovanje
[quote]uhhhhh :rolleyes:
ja sam inace neodlucna . ili nisam. ne znam. +stasemoze+ . prvo cu SuSE, zbog ljudi koji su me prvi savjetovali +salut+ , ako to skontam ista, probat cu preporuke :oops:
hvala u svako slucaju :kul:[/quote]
ma sa SuSE Linux-om bi trebalo da imaš najmanje problema, što se tiče prepoznavanja hardwera…dođe dosta dobrog softwera, imaš i KDE i GNOME…pravo je user friendly, lijep je na izgled, nije da se na drugim distro ne može podesiti sve kao na suse ali ipak je posao za newbie-a
ps:
npr RH ima ban na mp3, ubuntu ima samo gnome, slackware je priča za sebe itd. itd. (jeste da se ovo može podesiti da ima kao na suse ali teško je kad si početnik)