Ubuntu

Selam alejkum & pozdrav :slight_smile:

Nakon par mjeseci cekanja, dobio sam desetak original Ubuntu 5.04 CDova. Ako ULK ili neko van njega zeli da distribuira ili iz bilo kojeg drugog razloga zeli Ubuntu, bujrum:
vekaz@yahoo.com.

Imam i 64-bitnu verziju, ali samo jedan primjerak.

CDovi su, naravno, besplatni.
Molim vas da se javite do 20. jula '05.

[quote]Selam alejkum & pozdrav :slight_smile:

Nakon par mjeseci cekanja, dobio sam desetak original Ubuntu 5.04 CDova. Ako ULK ili neko van njega zeli da distribuira ili iz bilo kojeg drugog razloga zeli Ubuntu, bujrum:
vekaz@yahoo.com.

Imam i 64-bitnu verziju, ali samo jedan primjerak.

CDovi su, naravno, besplatni.
Molim vas da se javite do 20. jula '05.[/quote]

Alejkumu selam, Ubuntu-a v4.10 je bilo hejbet, ako imas baš, baš 5.04, mogao bi mi rezervisati jedan par (live +install)

hehe, i meni danas stiglo obavještenje iz pošte, kaže imate paket :smiley: .

Imam bash, bash 5.04 i ceka te. Broj telefona dobijes mailom :wink:

Kad bi neko imao Kubuntu, obradovao bi me :slight_smile:

Rezervisi i meni jedan, a javim ti se na mail danas.

a da meni neko kaze zasto ne mogu pokrenuti ubuntu live 4.10?

samo pise “loading…” :cry:

[quote]a da meni neko kaze zasto ne mogu pokrenuti ubuntu live 4.10?

samo pise “loading…” :cry:[/quote]

koja ti je mašina? ako je nešto slabije možda je do toga… kod mog jarana na celeron 300MHz 64MB RAM-a nije mogao BHLD isto je tu negdje zapinjao…

jel ti u dure dvd/cdrom može li da očita (mada sumnjam da je ovo jer su originali)

nije, pentium 4

radi knopix 3.6, bhld v1.2

sumnjam da je do medija, cini mi se da sam probala jos jedan, a drive mi je ok

pokusala druge rezolucije odabrati isto i nista

LOL :slight_smile:

hm, sada se loada, medjutim onda se pojavi blank screen. fol je, da sam napamet klikala i cujem zvukove. ocito mi ne prikazuje desktop :cry:

probaj 5.04 live, ma šta će ti ba live, dok ga učita… pa onda učitava ono što te interesuje… osijediš

PS

a ako baš hoćeš onda probaj sa Ubuntu|Failsafe mode izborom , note: ići će puno sporije nego u normalnim uslovima jer će biti isključeni dma-ovi

[quote]
probaj 5.04 live, ma šta će ti ba live, dok ga učita… pa onda učitava ono što te interesuje… osijediš

PS

a ako baš hoćeš onda probaj sa Ubuntu|Failsafe mode izborom , note: ići će puno sporije nego u normalnim uslovima jer će biti isključeni dma-ovi[/quote]

ma ne zelim ja live koristiti, od knoppixLive sam dovoljno ostarila +one+, reko da mi vrijeme prodje dok ne dobijem suse :rolleyes:
htjela sam vidjeti kakav je, bezze stoji skuplja prasinu po kuci.

Probaj Redhat Enterprise Workstation 3, meni se distribucija pravo svidjela, toliko da sam i servere prebacio na RedHat :smiley:

RedHat rulez :lol: 8) :smiley:

a zar ne bih trebala, posto pojma nemam, prvo uzeti nesto sto mi je prmijerenije (ne i primjereno :rolleyes: )?

tako mi rekose SuSE za pocetak :wink:

Bas zato mi se i svidja druga opcija. Princip je isti, shell ces vremenom nauciti, sto se grafickog okruzenja tice moj izbor je GNOME, a kao distribuciju ti ipak preporucujem ovo drugo :slight_smile:

uhhhhh :rolleyes:
ja sam inace neodlucna . ili nisam. ne znam. +stasemoze+ . prvo cu SuSE, zbog ljudi koji su me prvi savjetovali +salut+ , ako to skontam ista, probat cu preporuke :oops:
hvala u svako slucaju :kul:

Pa ako si početnik moj savjet ti je da koristiš distiribuciju za koju ćeš naći najprije rešeje za problem, tj. da imaš nekog frenda koji koristi istu distribuciju da ti može priskočiti u pomoć.Vremenom ces ulazit u fazon…
Poštovanje

pa vi cete mi pomoci, zar ne :rolleyes: :baeh:

[quote]uhhhhh :rolleyes:
ja sam inace neodlucna . ili nisam. ne znam. +stasemoze+ . prvo cu SuSE, zbog ljudi koji su me prvi savjetovali +salut+ , ako to skontam ista, probat cu preporuke :oops:
hvala u svako slucaju :kul:[/quote]

ma sa SuSE Linux-om bi trebalo da imaš najmanje problema, što se tiče prepoznavanja hardwera…dođe dosta dobrog softwera, imaš i KDE i GNOME…pravo je user friendly, lijep je na izgled, nije da se na drugim distro ne može podesiti sve kao na suse ali ipak je posao za newbie-a

ps:
npr RH ima ban na mp3, ubuntu ima samo gnome, slackware je priča za sebe itd. itd. (jeste da se ovo može podesiti da ima kao na suse ali teško je kad si početnik)

pps:
pomalo troši ove smajlije nestaće…

naravno da će mo pomoći +racunar+