Sam naslov vam govori sve. Sta mislite da se ova odlicna distribucija stavi u sekciju “Distribucije”? Mnogo ljudi je koristi, a i vrlo je stabilna i vrti se po vrhovima najboljih distribucija.
Obzirom da je Ubuntu baziran na Debianu, sve teme se mogu poslati na taj podforum.
Slazem se…debijan “proizvodi” pod debian
Slazem se…debijan “proizvodi” pod debian :-D[/quote]
i ja mislim da bi trebao pod debian…
mozda nekad ako se pojavi potreba za tim (smatram da trenutno ne treba) da se otvore podforumi za neke debian based distribucije kao sto je Ubuntu…
s obzirom na obzir, da je moj obzir obzirniji od tvog obzira, tvoj obzir ne dolazi u obzir (joke)
-
BHLD je debian derivat, ima svoj podforum…
-
dosta raje dobije ubuntu cd a nemaju veze šta je .deb ili .rpm (ili čak .tgz ), radi njih bi možda bilo dobro da ima podforum ubuntu
-
činjenica je da je (k)ubuntu krenuo u “ofanzivu”
helem, meni ni iz džepa ni u džep, do vas je…
BHLD je BHLD i nije vazno na cemu je baziran te je pitanje ako se nastavi razvijati hoce li biti na debianu…
koliko sam upucen BHLD na samom pocetku “nije imao namjeru” biti debian based…
i najvaznije BHLD je ULK-ov projekat
Emm. EmX nisam siguran ali oko 99% da ULK ima Ubuntu samo nisu jos stavili na site jer se redizajnira…
A da ga dodajes u grupu foruma Distribucije nema smisla, logicnije bi bilo da se doda kao podforum
na Debian, mada je puno pitanja o Ubuntuu odgovoreno na njihovom unofficial faq siteu:
http://www.ubuntuguide.org . 8)
BHLD je BHLD i nije vazno na cemu je baziran te je pitanje ako se nastavi razvijati hoce li biti na debianu…
koliko sam upucen BHLD na samom pocetku “nije imao namjeru” biti debian based…
i najvaznije BHLD je ULK-ov projekat[/quote]
pretpostavljao sam da će mi neko to reći hehe, zato sam nabacio i ostale argumente
Dodao Ubuntu…
hehe mali je nesporazunm nastao jel prica o forumu ili distribucije @ linux.org.ba
Alene vidim stavio si Ubuntu 5.10 a jos nije izasao trenutno je RC
Ma ovaj 5.10 sljaka…