Udruženje Linux korisnika u Bosni i Hercegovini!

Članovi i prijatelji Udruženja! Nakon milion peripetija i birokratskih zavrzlama konačno je i zvanično registrovano Udruženje Linux korisnika na području BiH! Pozivamo vas da zajedno proslavimo ovaj milenijski događaj na meetingu Linux za sve 2008.

Svi raniji članovi moći će obnoviti svoje članstvo na LZSu, a naravno upisivaćemo i nove članove. Molimo vas da se prijavite putem web forme kako bi bila odštampana članska kartica sa vašim imenom: http://www.linux.org.ba/linuxzasve/2008/

Novi statut udruženja nalazi se na:
http://www.linux.org.ba/doc/statut-ulk-u-bih.pdf
Web stranica će u najskorije vrijeme biti ažurirana sa novim podacima, imenom i logom udruženja.

Na skupštini održanoj 12.01.2008 izabran je upravni odbor u sastavu:
Vedran Ljubović (Sarajevo) - predsjednik
Armin Beširović (Sarajevo)
Mirza Nakičević (Tuzla)
Adis Nezirović (Travnik)
Kemal Šanjta (Zenica)
Iz razloga formalnih zavrzlama, na zvaničnim dokumentima se vodi provizorni odbor sastavljen od ljudi iz Sarajeva (trebalo je svako malo dostavljati nekakve dokumente), što će biti promijenjeno na sljedećoj skupštini.

Voljeli bismo da u odboru budu zastupljeni predstavnici podružnica kao i mlađi članovi koji će u budućnosti nositi rad udruženja.

Što se tiče registrovanja podružnica, tu bi mogao dati svoj komentar nedim_bfo koji ima iskustva kao voditelj lokalne podružnice jednog od većih omladinskih udruženja, ali ako sam ga dobro shvatio dovoljno je da odbor donese odluku o osnivanju podružnice i to je to, ta odluka je formalno važeći dokument sa kojim se mogu tražiti donacije itd. Što se nas u Sarajevu tiče, učinićemo sve da podružnice mogu nesmetano djelovati u svojoj lokalnoj zajednici, u skladu sa lokalnim zakonima i običajima.

Glavni ciljevi udruženja u narednom periodu je da LZS preraste u redovan događaj, da se ožive trenutno zamrli projekti (biblioteka, lokalizacija, BHLD), te da se u rad udruženja uključi što veći broj mlađe raje. Sve skupa mislim da će ova papirologija biti ne samo formalno jedan novi početak za udruženje, pa pozivam sve korisnike foruma da pošalju svoje prijedloge i ideje za nove projekte.

prijava ne funkcionise…trazi unos imena i prezimena iako su unesena…
Inace cestitke i sve naj u buducnosti…

[quote=dado.p]prijava ne funkcionise…trazi unos imena i prezimena iako su unesena…
Inace cestitke i sve naj u buducnosti…[/quote]
Popravljeno. Bio mali typo sa duplom negacijom :slight_smile:

sad radi…da li treba neka pomoc pri organizovanju…ljepljenje plakata,novcano,cd-ovi…?

Vazda treba pomoc :slight_smile: Pogledaj na wikiju sta ima da se radi i na diskusija@ mailing listi (vrti se vec neka tema)

Treba nam pomoć oko organizovanja gaming i multimedijalnog dijela eventa. @diskusija :slight_smile:

Odlicne vjesti :smiley:

Kakve su mogucnosti za clanarinu nas koji nemozemo fizicki biti prisutni hapeningu? Mogucnost uplate preko paypal ili slicno?

Kaže da moram imati kreditnu karticu.