Uklanjanje uređaja iz LAN-a

Pozdrav,

kako mogu sa svog računala na kojem skeniram alatom nmap uređaje koji su u mojoj lokalnoj mreži izbaciti/diskonektati druge mašine (npr. netko mi se nakačio na mrežu tko nebi smio).
Da li je to moguće?

[quote=Slatkish1984]Pozdrav,

kako mogu sa svog računala na kojem skeniram alatom nmap uređaje koji su u mojoj lokalnoj mreži izbaciti/diskonektati druge mašine (npr. netko mi se nakačio na mrežu tko nebi smio).
Da li je to moguće?[/quote]

Iskljuci DHCP, postavi rucno adrese i ukljuci MAC filtere na ruteru i to bi trebalo pomoci!

Ja bi htio da je DHCP i dalje uključen a da samo mogu po potrebi isključiti koga želim. Da li je to moguće?

Pretpostavljam da tvoj računar nije gateway/router za lokalni LAN, tako da akciju trebaš tražiti na lokalnom routeru i/ili switchu.

Eh sad, ne znam kakvu opremu imaš, u teoriji bi tvoj problem moglo riješiti nešto kao http://www.packetfence.org/ ali sumnjam da posjeduješ kompatibilan hadrver.

Ako je u pitanju wireless, čak i mali routeri podržavaju MAC filtering.

Ako je u pitanju obični switch, možda može i low-level rješenje u obliku “ištekavanja mrežnog kabla iz otojeg uređaja” :smiley:

koji router imas ?

Imam neki Thmpson router od lokalnog ISP-a. Dakle, kućna mreža je u pitanju.

ako se ljudi spajaju wireless-om , promijeni preshared key, nastimaj mac filtering i jos sta imas na routeru. ugasi upnp i ta sranja i postimaj firewall. u suprotnom iskljuci kabal sa lan port-a od racunara koji ti se “spaja” na mrezu.

U biti potrebna ti je ova opcija:
http://screenshots.portforward.com/routers/Thomson/TWG-870U/Advanced_MAC_Filtering.htm
http://screenshots.portforward.com/routers/Thomson/TCW710/Advanced_-_MAC_Filtering.htm
Samo da znaš da se ona može vrlo jednostavno zaobići. MAC filtriranje nije zamjena za pravu sigurnost, a to je wireless mrežu osigurati propisnom šifrom i ne dati je nikome :slight_smile: a za Ethernet mrežu iskopčati kabl kako mudro savjetuju ostali :slight_smile: