ULK FBiH na INFO sajmu!

Dakle, kako ste već mogli pročitati, ove godine će se od 15. do 18.10. održati INFO sajam, na kojem će prisustvovati ULK FBiH. Zbog toga vas molimo da ovdje napišete šta očekujete od ovog Udruženja na sajmu, date konkretne prijedloge i komentare ili nam ponudite svoje slobodno vrijeme.

Da vas čujem…

Pozdravi,

Amila

Jednostavna ali lijepa dekoracija, najbolje sa Tuxom u pozadini. ugodno osvijetljen prostor. Po mogućnosti projektor za demonstraciju Linuxa kao modernog operativnog sistema (za pauzu - pripremljena automatska prezentacija). Članovi koji odgovaraju na pitanja zainteresovanih.

Eventualno kopije/CD linux-a ( Mandrake, RedHat, Gento ) i naravno promocionalni materijal za linux.

Dobra ideja , ali da nije malo skupo dijeliti cd-ove ?

Ko postane clan udruzenja , dobije cd-ove " besplatno " mozel tako ?

dobro bi bilo da se stvarno pozabavite o prezentaciji kako linuxa tako i luga…ali i obratno…ja shvatam da je u pitanje udruzenje tipa open sors ali da nebude privatizacije ko u drugim udruzenjima…isto tako shvatam da je to necija ideja…ali ideja za opse dobro…ali ako neko smatra da je privatno…pa nek kuci izlaze a ne na sajmu …naravno puno treba propagandnog materijala da se posjetioci doslovno bombarduju informacijama…da im bode oci u usi…u kontextu:maice,znacke,bedjevi,maskote,cd-ovi,casopisi,kapce-kacketi,zastavice…u glavnom to je to

sve je to udure ali gdje se odrzava sajam?

Vozdra,

odrzava se u Skenderiji (Sarajevo), kao i uvijek.

Naravno, u prvom planu bit ce prezentacija Linuxa, kao Desktop i server. Zatim, djelit cemo CD-ove sa nekim distribucijama, promotivni materijal i td… Bilo bi dobro da nam napisete koje distribucije zelite, pa da se potrudimo da to pronadjemo i skinemo sa interneta.

Sto se tice privatizacije, to trenutno i nije moguce, niti nam je to cilj. Jednostavno djelujemo kao tim volontera, koji mnogo vremena ulaze u ovo Udruzenje.

Takodjer, ako neko zeli uplatiti clanarinu, dobro je dosao.

Potrebna nam je i pomoc, pa ako imate vremena javite se na info@linux.org.ba.

U svakom slucaju treba dijeliti distribucije koje sadrze bos-herc. KDE.

Demonstracija bosanskog KDE-a je OBAVEZNA.

Pitanje: " Kako mogu clanovi iz inostranstva pomoci ?"

Babysitter

Prilicno je kasno za neku pomoc iz inostranstva. Da smo se sjetili prije… Ali u svakom slucaju, hvala!

Doduse, bilo bi dobro kada bi neko poslao novi Debian. Ali samo pod uslovom da dodje do ponedeljka…

Bice prezentacija naravno i bos. KDE-a.

hmm…bosanski KDE…nije losa ideja…e sad ako je to jedan od glavnih ciljeva da se impresionira posjetioc…e onda nije bas neka ideja…to mozemo i sa susjednim jezicima…lokalizacije je ok ali…ljudi dajte malo masti na volju…bice tu i predstavnika iz drugih firmi koji ce garant prezentovati windowse…ma pojest ce vas…zaista vam to dobronamjerno kazem jer sa nekim od njih imam kontakt…mozda glupo sto to ovde na ovom forumu iznosim ali je bar cinjenica…druga stvar…volonterstvo…ok i ja sam spreman tamo biti od pomoci i ako neznam nikoga licno…ali obezbjedite materijal ze te volontere…ja bih recimo volio da vidim novi suse 8.1…red hat 8.0…mandrake-a 9.0…ili koji vec…jer cilj je oboriti komercijalu…cilj nebira sredstvo…i vi znate tu frazu…javas ne crnjacim ali…zivi bili pa vidjeli…ja vam zeli sve najbolje zaista i spreman sam platiti clanarinu i ako mislim da nebih bio neki super aktivan clan…ali imam zelju za potporom vas i vas slicnih…revolucijom do evolucije i obratno.

Slazem se sa ovim zadnjim postom da treba biti malo agresivnije prikazivanje/pokazivanje/demonstracija Linuxa u smislu svih onih njegovih kapaciteta koje pruza.

Amila ja imam Debian woody 3.0 (8xCD-a) pa cu se potruditi da to stigne do ponedeljka.

Sadzak

hvala tebi za potporu mog posta…ali nista nema nasilu ili hooruk…postoji drustvena pojava koja se zove “diplomatija”…i vjeruj mi na rijec…ona je u svemu najbitnija…ima prolaz cak i kod onih koji te nebi slusali a kamoli poslusali…zato…fino.kulturno…tipa…miki maus-odjebaus…mozda malo vulgarno ali je tako…ako mozete maice isprintajte sa pingvinom na ledjima…to mozete…u knjizari koja se nalazi kod taxi-standa na kraju ulice Kralja Tomislava…ja sam tamo odnio sebi sliku pingvina u korelu i uradio 15km…a na vecu klicinu sigurno jeftinije…mislim da je to bila prva maica u gradu Sarajevu koja se uradila…vjerovali ili ne…a nije neka pljacka 15km…a da nepricam kako treba uraditi zastavice ili kackete ili nesto slicno…daj ba malo akcije…daj ba nesto konkretno…kad se pojavi jedan momak na tom sajmu sa pingvinom na ledjima na sivoj maici kratki rukava skontace te sta vam pricam za pocetak…zelim vam sve najbolje…ocekujte me na sajmu

agresivnije ne mora da znaci i na silu… (:

istetoviraj pingvina na celu i svi ce te primjetiti… (:

Hi,

hvala ti za tu informaciju za majice. Bas sam razmisljala gdje to uraditi.

Elem, mogu obecati da cemo uraditi sve sto mozemo da ostanemo primjeceni, takodjer da prezentiramo Linux u najboljem svijetlu. Ne ocekujte previse, ipak nemamo neku finansijsku pomoc, osim svojih dzepova.

Sadzak, hvali ti za Debian.

Pozdravi,

Amila

jao jesi ti neki guma frajer jel’de…mangup haa’?hmmmmmmmm…

Amila ako si u mogucnosti zelio bih da napravis par “fotki” sa sajma za nas koji nismo bili u mogucnosti da posjetimo INFO sajam.

Unaprijed hvala

[ This message was edited by: sahbaz on 2002-10-14 20:22 ]

To je pod obavezno!

Evo slike: http://www.linux.org.ba/sajam.htm

Sorry, malo kasnim sa ovim, ali zaista smo se umorili na sajmu, pa je trebalo par dana da dodjemo sebi.

Poz,

Amila