ULK redesign?

Samo davno je to bilo sigurno vise i od 6 mjeseci a ja ispado iz toka dogadjaja.

Sta bi sa redesignom? Adioe kolko se sjecam nick-a je napravio par pravo dobrih stvari, sta bi?

Nista ne pitaj. Izgleda da se poceo novi dizajn raditi…

Pa sta je onim falilo?

Ma dajte ljudi zaista su probijene sve garancije, rokovi, obećavanja za tu stranicu. Eto pogledajte samo prvu diskusiju o tome.

Ozbiljnost osoba koje su radile i rade na redizajnu.

Vedrane, neznam ko je radio ovaj sad design, al ti isti ako rade nek uzmu bar od adioe3 jer su onih par fakat bili super.

Uzeo bi se dizajn (bilo koji od ponudjenih), ali se javlja drugi problem. Sta iza tog dizajna ? Prijedlog je bio patch-evani mediawiki, mada ja nisam vidio ni mediawiki ni te patcheve. Cini mi se da izmisljanje tople vode zahtijeva poprilicno vremena.

A da probate preko textpattern-a? nisam gledao licencu ali jednostavno cms pruža mogućnost da se svaki dizajn za relativno kratko vrijeme uklopi…nije glomazan porilično je jednostavan.Zadovoljava SEO… uglovnom nije loš za ono što vama treba :slight_smile:

GPL licenca: http://textpattern.com/faq/51/what-license-does-textpattern-use

Hm… ne izgleda lose. Hvala na prijedlogu !

jeste li pogledali http://www.spip.net/en

sad ima i na bosanskom :slight_smile: samo morate skinuti 1.9 beta

priznajem, webstranica im je zbunjujuca. mora se malo
istrazivati; problem je mozda su neki tutorijali na francuskom…

cini mi se daje vise mogucnosti nego textpattern, ne znam

ja ga evo istrazujem par mjeseci, mozda vam da jos ideju
da uradite vise od redizajna :slight_smile:

Vozdrica, evo krivca.
Ja sam prije pola godina imao nekih problema sa snalazenjem na ULKovom siteu pa sam Amili poslao prijedlog novog designa i ona mi je rekla da nastavim praviti i da ce biti nesto od tog. Sada to se oteglo, koliko mojom krivicom toliko i krivicom publike jer svaki sljedeci design sam morao redizajnirati zbog neke sitnice oko koje se raja nije slozila (gdje da pocnem, raji ne valja boja, hoce 3-column design, hoce 2-sided navigaciju, hu-ha) i eto, sesti mjesec je tu, isti site a meni kod kuce na Apacheu se vrti 5-6 razlicitih designova od kojih sam cak neke vec iskoristio za neke druge stranice.

Napravljen je finalni design, sefovi su ga vec vidjeli, Amila ga je cak i uploadovala, ali necete dobiti link dok se site ne zavrsi jer se ova publika dokazala kao losa kriticka grupa.

Pa eto, svaki dizajn koji sam ispljunuo imao vam je neku manu i ja sam morao pomicati rok da udovoljim raji. Sorry, nema vise toga, ovaj dizajn je zadnji jer je meni dosadilo stalno nesto mijenjat.

Da, bila je spika neke integracije sa mediawikijem, no ja ne koristim mediawiki tako da ja to ne bih mogao uraditi. Skinuo sam ovaj TextPattern, cuo sam za njega i ranije, pa cu to testirati i ako bude upalilo moze, ako ne, morate se zadovoljiti cistim HTMLom.

Tako da vam ne dajem rokove, kad zavrsim zavrsim, nadam se da ce to biti uskoro, no ionako mi sad skola zavrsava pa je vise vremena.

Pozz,
adioe3. :wink: