Postoji li srediste ULKBiH-a u Bihacu i gdje ako postoji?
Izvinjavam se ako to negdje pishe, ali nisam mogao naci …
Nažalost, ne postoji podružnica, ali ima nekoliko ljudi koji koriste Linux. Sigurna sam da će ti se neko od njih javiti.
evo javljam se… srediste ULKa well… gdje god hoces da se nas nekoliko sastane i popricamo o linuxu ili ako ti treba neki savjet - sigurno ces ga dobiti ovdje… samo postavi pitanje na fin, uljudan i precizan nacin
Pozdrav
Ice
Ako mogu kako pomoći na raspolaganju sam, koliko je to u mojoj mogućnosti. To o sastancima bi bila prava stvar da se malo izmjene iskustva za ovaj
nas kraj. Usput ja sam iz Cazina .
hallo!
ev jos jednog clana
studiram informatiku u Bihacu i koristim damn good linux,
trenutno koristim SUSE 10.0 ,KDE desktop… prezadovoljan sam…
ako ikako mogu pomoci tu sam…
take care!
Koliko vidim, kao da u gradu na uni nema nikog koji koristi linux (sto znam da nije tacno) ili smo jednostavno zaspali pa nemamo nista za rec??
Pozdrav svim
Touche!!! Koga nema na mapi bez njega se može
Ima i u Bihacu linuxaša, ali se na prste mogu prebrojati…
Pa preduzmite nešto tim povodom napravite prezentaciju, seminar, otiđite u škole, podijelite CDove…
Pokušaja je bila koji su završili na tome da se ljudima nije dalo kad su vidjeli da to nije samo otići i reći: “Ćao, mi ćemo praviti prezentaciju o Linuxu!” “OK! Evo vam prostorije!” “Juhu, sad čitav kanton koristi Linux!” …
Šta ćeš, nismo mi baš urbana sredina pa da imamo tako uzvišene događaje poput fensi zelenih trotoara, premlaćivanja seksualnih manjina i koncerata Hanke Paldum. Mi volimo pomusti krave u 5h i onda odemo malo na kaficu.
Usput, za kontrolu mlijeka koristimo Debian Etch… Za to nam sve naravno ne treba mapa, jer Google Earth ionako nemamo na svojim FOSS compliant računarima!
(Nemojte me previše uzimati ozbiljnim…)
Nije da sam iz Bihaca, ali sam iz Cazina, pa tu smo negdje
Dobro nam dosao Primamo i vanzemaljce koji imaju dobre namjere
Ice
A ima, evo, i Krupljana…
Super… i kad cemo napraviti jednom prezentaciju u nekom gradu u Krajini?
Ice
joj, meho, ja tek kad sam vidio mapu skontao zasto ti je problem doci u sa
Hehe, tri stoje i kusur, bratko
[quote=IceBreaker]Super… i kad cemo napraviti jednom prezentaciju u nekom gradu u Krajini?
Ice[/quote]
napravit cemo, cekaj dok ovi ispiti prodju pa bi mogli iduci mjesec nešto spremiti…
ja sam za.
i ja sam iz bihaca, a koristim linux…ko kaze da nas nema
dobro dosao