Ljudi jel moze neko detaljno iznijeti kako postaviti clock rate na manji nivo?
imam intel pentium 4 2,8 Ghz, u laptopu i puno mi se grije…pa sam nesto naisao powernow daemon, cpufreq…ali ne znam to uraditi pa ako iko zna nek fino objasni
odradi to u biosu ali nediraj napon
za izlistavanje mogucih profila:
primjena profila:
imas u /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq svasta nesto pa se igraj malo okolo. mozes skalirati po odredjenim frekvencijama. analogno je ovome sto sam ja napisao. samo sto za skaliranje po frekvencijama koristis scaling_available_frequencies za izlistavanje frekvencija, scaling_min_freq, scaling_max_freq. mislim da ti ovo treba biti jasno
[quote=Wizz]za izlistavanje mogucih profila:
primjena profila:
imas u /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq svasta nesto pa se igraj malo okolo. mozes skalirati po odredjenim frekvencijama. analogno je ovome sto sam ja napisao. samo sto za skaliranje po frekvencijama koristis scaling_available_frequencies za izlistavanje frekvencija, scaling_min_freq, scaling_max_freq. mislim da ti ovo treba biti jasno[/quote]
nisam siguran da cpufreq moze uopste radit na njegovom procesoru
ne znam. al nek pokusa
koliko je to “puno se grije” , koja temperatura ?
pa ne mora se puno grijati al moze cooler raditi ko lud kao sto to u mene bude kad se nakupi prljavstine. ja bih nasao dokumentaciju o tom laptopu, pa bih ga ocistio malo. meni se cooler cak pocne gasiti kad ne radim nista na kompu nakon sto ga ocistim.