Uninstal mandrive

pozdrav…imam linux mandrivu instaliranu ali cisto zbog tehnickih stvari potreban mi je XP,pitanje je kako izbrisati mandrivu i vratiti xp,probao sam sa instalacijskim cd-om XP ali nece da ga pokrene jer mi pokazuje grub i pokrene opet mandrivu
pomozite:)

Obrisi particiju na kojoj je bio linux, pa probaj onda. Novu particiju mozes napraviti iz windows instalera.

Pokrenes fino instalaciju xp i odradis je do kraja.Ne vidim u cemu je problem.Sam win xp ce nakon instalacije preuzeti bootloader a onda kada udjes fino u xp pobrisi particije sa nekim programom,moja preporuka Acronis Disk Director Suite
Medjutim,ukoliko ti je xp vec instaliran sa mandrivom,ubacis cd xp-a,bootas sa njega i kada ti se pojave one opcije za instalaciju ti odaberi repair.
Nakon toga pojavice ti se konzola pa se moras logovati na xp particiju.Kucaj samo br 1 i enter.
Zatim kucaj ove 2 komande bez navodnika: “fixmbr” pa enter pa onda “fixboot” pa enter.Resetujes i win xp bi trebao da se sada podigne

problem je u tome sto nece da mu boota sa cd-a. kao prvo, moras promijeniti boot order u biosu, da ti prvi boot device bude opticki citac. odatle mozes sta hoces

Moguće i da ne valja taj instalacijski CD windowsa ili da je izgreban.

ma nemam pojma sve sam probao…jednostavno nece da pokrene cd iako sam u biosu napravio da se podize sa cd-a,a instalacijski cd XP-a je dobar i prije neki dan sam dizao sistem priajtelju i bez problema instalirali:(
pojavi se start from cd pres any key…i onda par trenutaka prodje i pojavi se grub 1.5 i onda pocinje da se dize mandriva

[quote=zoster]ma nemam pojma sve sam probao…jednostavno nece da pokrene cd iako sam u biosu napravio da se podize sa cd-a,a instalacijski cd XP-a je dobar i prije neki dan sam dizao sistem priajtelju i bez problema instalirali:(
pojavi se start from cd pres any key…i onda par trenutaka prodje i pojavi se grub 1.5 i onda pocinje da se dize mandriva[/quote]
može li bootati neki linux live cd?

naravno ti pritisnes enter kada ti dodje press any key jeli tako :confused: