Uninstall lamp-server -a obrisao gdm

Ne znam da li se jos nekome desilo…

Juce sam cackao nesto sa apache-om, sql-om itd i zeznuo nesto pa hajd reko da obrisem lamp skroz

sudo apt-get uninstall lamp-server^

negdje nadjoh da je to dovoljno…

odjednom mi se remote view smrznuo, posto sam ovo sve radio preko nx remote desktopa…
odem do racunara, restartujem i on mi starta ubuntu u low graphic modu…

prebacim se u txt mod… i ispostavi se da gdm vise nije instaliran!!!
skinem gdm i prebacim usb-om, instaliram, i startam… gnome rucno… vidim da mi nema gnome-panela
ispostavlo se da ni gnome-panel nije instaliran… :slight_smile:

Sad zez nije toliko strasan, vraticu ja panel i sta jos fali ali me brine malo slijed dogadjaja…

U pitanju je ubuntu 10.04, racunar je eeePC surf 700 asusov i ovaj 10.04 vec duze vremena radi na njemu bez ikakvih problema.

Edit: Da sam samo malo bolje procitao… sve bi bilo ok… navodno ova komanda brise lamp… ali i vecinu gnome desktop-a :slight_smile:

eto ako neko nije znao… sad zna, uglavnom sve vraceno sve radi kao sat.

Ubuntu ima neki cudan fetish sa brisanjem stvari, ja sam jednom htjeo da uninstaliram neku GTK+ aplikaciju a on pristavio i Gnome kulturno da obrise. Sto se tice LAMP kombinacije, moj savjet ti je da ne instaliras to “coporativno” nego jedno po jedno:

[code]# apt-get install apache2

apt-get install php5

apt-get install mysql

apt-get install php5-mysql

apt-get install libapache2-mod-php5[/code]

S ovom postavom si miran i siguran da nista nigdje nece asplodirat i moresh sve fino iskonfigurisat (apache conf je u /etc/apache2/apache2.conf, a php je u /etc/php5/apache2/php.ini).

A zasto ne koristite -s …

Eee -s bi vjerovatno spasilo stvar… barem bi skuzio sta hoce da uradi…

Ma u svakom slucaju prihvatam savjet od adioe3 i idem linijom manjeg otpora zaobilazeci… liniju manjeg otpora :slight_smile:

vodjen iskustvom, jos od gentoo-a :), vazda pretend prvo, sta god da radim…