Unos selektovanog na popup prozoru u formular na glavnom prozoru?

Ovo je, pretpsotvaljam, stvar JavaScripte, no, i PHP rjesenje ce biti “razmatrano” :slight_smile:

imam jedan (glavni) prozor i u njemu formular. na formularu imam link kojim, kad se klikne, se otvara popup prozor sa spiskom. E, ja sad treba da uradim da kada se klikne na neki od linkova sa spiska da se ugasi taj popup a da se vrijednost sa spiska pojavi na formularu u glavnom prozoru.

koliko je meni poznato, bez “osvjezavanja” prozora se ne moze uraditi u php-ju. mozda jedino sa JavaScript-om. No, ako je laksa solicija, moze i da se formular “osvjezi”. Jeste da je problem sa gubljenjem informacija koje su trenutno unesene u formular, ali mozda mogu to i “proturiti”…

Imal’ ko kakvih ideja?

hm… piece of cake :stuck_out_tongue: znaci sajt1.formular1.gumbic1 ( DOM :wink: ) otvara popup sa nekom listom… svaki unos na listi ima svoju vrijednost… sad ti kliknes na jedan unos… znaci onClick=“setVrijednost(moja_vrijednost)”… eh… sad funkcija setVrijednost preuzima parametar moja_vrijednost i ubacuje je u PARENT WINDOW od popupa… like this :wink: opener.document.parentForm.pf1.value = document.childForm.cf1.value;

eh sad moj afane da ja nebi svu polemiku pisao izvoli link pa sam prepravi javascript po volji :wink:

http://www.rgagnon.com/jsdetails/js-0066.html

PHP nebi koristio u ovom slucaju, iako bi bilo moguce recimo da se vrijednost iz popupa memorise u session variablu, ali opet onda parent sajt moras refreshirati javascriptom ( sto moze izazvati gubitak drugih podataka ukoliko ih u medjuvremenu ne sacuvas )…

huh :wink:

Regards,

Ice

[quote=IceBreaker]hm… piece of cake :stuck_out_tongue: znaci sajt1.formular1.gumbic1 ( DOM :wink: ) otvara popup sa nekom listom… svaki unos na listi ima svoju vrijednost… sad ti kliknes na jedan unos… znaci onClick=“setVrijednost(moja_vrijednost)”… eh… sad funkcija setVrijednost preuzima parametar moja_vrijednost i ubacuje je u PARENT WINDOW od popupa… like this :wink: opener.document.parentForm.pf1.value = document.childForm.cf1.value;

eh sad moj afane da ja nebi svu polemiku pisao izvoli link pa sam prepravi javascript po volji :wink:

http://www.rgagnon.com/jsdetails/js-0066.html

PHP nebi koristio u ovom slucaju, iako bi bilo moguce recimo da se vrijednost iz popupa memorise u session variablu, ali opet onda parent sajt moras refreshirati javascriptom ( sto moze izazvati gubitak drugih podataka ukoliko ih u medjuvremenu ne sacuvas )…

huh :wink:

Regards,

Ice[/quote]
PRVA LIGA! =D>
:smiley:

ipak trebam malu pomoc oko modifikovanja JavaScript koda :frowning:

primjer: http://www.afan.net/bhw/examplejs1.html

u navedenom primjeru, posjetilac unosi neku vrijednost u popup prozoru u text polje i nakon “Submit” popup prozor se gasi a unesena vrijednost se pojavljuje u text polju glavnog prozora.

u mom slucaju, ja imam vise vrijednosti od kojih jednu treba da odaberem. pokusao sam sa radio dugmetom ali ne radi?

[code]<?php
$vrijednosti = array(‘john’, ‘joe’, ‘steve’, ‘will’, ‘bill’);
?>

<?php foreach($vrijednosti as $key => $value) { ?> <?= $value ?>
<?php } ?>
[/code] Gdje pravim gresku? :cry:

nasao sam jos jedan kod koji koristim sa php. jest da se refresh kompletna strana ali ne mora to biti neki problem.

znaci, kliknem na link [spisak] i otvori mi se popup sa spiskom (npr. imena, informacije iz DB):

[code]# listing.php

if(isset($_GET[‘id’]))
{
$_SESSION[‘SelectedID’] = mysql_real_escape_string($_GET[‘id’]);
$_SESSION[‘SelectedName’] = mysql_real_escape_string($_GET[‘name’]);
?>

<?php }

db_connect($host, $user, $pass, $dbname);
$query = mysql_query("select id,name from names);
while($result = mysql_fetch_array($query))
{
echo ‘<a href=?id=’.$result[‘id’].’&name=’.$result[‘name’].’>’. $result[‘name’] .’
’;
}[/code]
i kada kliknem na neko ime prozor kreira $_SESSION vrijednosti i zatvori se a odabrana vrijednost se prikaze u glavnom prozoru.
E, problem je sto ovo radi u Firefox-u SAMO JEDANPUT, kada otvorim rozor prvi put. Poslije toga da bi dobio izabranu vrijednost moram sam kliknuti na Refresh button.
U IE radi uvijek, bez problema.

Imal’ neko ideju sta bi to moglo biti? Zbog cega ovo radi u FF samo jednaput!??!??!?