Zdravo.Upgrejdirala sam ubuntu,kao u naslov i imam problem.Sledela sam instrukcije za upgrade i kad sam restartirala pc monitor je bio crn 2 sati.Cekala sam a onda mi se pojavila poraka da hardware ne podrzava ubuntu.Imam 1 gb ram i 160 hard disk.Imam i windows XP,dual boot.Ja mislim da trebam nadograditi ram,ali nisam sigurna.Sta kazete vi?
P.S dolazim is makedonije,ne smijete mi se ako imam greske…i ne poznajem bas jezik tako dobro
evo par savjeta, za detalje prvo google.com pa onda opet ovdje raspitivanje
probaj nakon paljenja i kada pocrni ekran sačekati koji minut, pa nakon toga pritisni kombinaciju tipki na tastaturi CTRL + ALT + F2 ako imaš login screen to bi moglo valjati
probaj prilikom bootanja odabrati failsafe mode, ako prođe poslije toga eventualno uraditi install drivera za grafičku
i/ili
2. prilikom boota uključiti kernel i boot poruke (staviti vga=normal nomodeset, ukinuti quiet splash itd)
i/ili
3. otići u init 1 (staviti 1 na kraje kernel linije editovanjem gruba prilikom boot listinga) pa ako se uspiješ logirati lagano u init 3 pa sa interenta skidati potrebne pakete
i/ili
4. provjeriti šta je u /etc/xorg.conf možda se upgrade zbunio pa eventualno skliniti taj xorg.conf i napraviti novi, ovo možeš i sa live cdom, bootaš montiraš particiju na kojoj je xorg.conf
clean install, pokreneš live cd 11.04, mount particije na kojoj ti je homedir, prekopiraš sve šta ti treba, reboot i uradiš clean install 11.04
ps:
možda ti je ovo prekomplikovano, ali nadam se da ćeš se snaći, uglavnom ne briši (formatiraj particiju gdje su ti bitni podaci dok ih ne izvučeš), sretno
Kolicina RAMa nema nikakve veze s tvojim problemom osim ako je Ubuntu krenuo stopama Viste (/poke nidla)
Pokusaj ovo sto je nidla napisao
Uvijek mountaj /home na posebnu particiju tako da ako nesto krene kako ne treba, imas backup svojih fileova i onda mozes uraditi clean install ukoliko nemas vremena da pogledas u cemu je problem.