Urezati titl?

Treba mi pomoc…dvd player koji sam kupio cita divxe ali ima manu presitan titl a ne moze se povecati pa me zanima koji software da koristim da urezem titl u film?

http://forum.videohelp.com/topic153058.html

Avidemux

avidemuxom ubacivanje titla traje oko 100 minuta po filmu…ima li neki brzi nacin

koji je dvd player upitanju, jer ja sam imao problem sa svojim dvd player nije podrzavao nasa slova(š.č,ć) u onda sam uradio upgrade software-a i sada je sve ok… mozda ima nesto slicno i za tvoj player

ma uzeo ovaj pisljivi birin BIR DVD-275, ali citao sam da skoro svi playeri imaju taj problem da ne mogu povecavat font kad gledaju divx

Brži način ne postoji… nemoguće je dodati titl bez rekodiranja kompletnog stream-a. (mada bi se na iole bržim procesorima prosječan film trebao rekodirati u Xvid za najmanje pola vremena trajanja samog filma)

Tvoj DVD plejer je starije tehnologije, pa samo može prikazati titlove DVD-ova. Probaj dakle svoje titlove pretvoriti u format DVD-a. DVD-ovi koriste jedan fajl gdje titlove sačuvaju kao slike (sub), i još jedan gdje piše u koje vrijeme datu sliku da plejer prikaže (idx).
Onda samo sprži svoje divx-e pod istim imenom kao i titlove. Imat ćeš nešto kao ovo:

film.avi
film.sub
film.idx

Možda neki od ovih programa pomogne:

http://www.linux.com/archive/feature/125978?theme=print

Možda i Avidemux ima tu funkciju da ti samo titlove pretvori. Pogledaj.
Na mom Yakumo DVD plejeru koji je stariji od Babilona ovo ne radi.

Sretno!

Za dodavanje titlova u divx fajl probaj program “AVIAddXSubs”, trenutna

http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php

Program je fenomenalan, ubacivanje titlova na jedan divx fajl od 700 MB traje oko 2 minute i može se ubaciti do 8 titlova na različitim jezicima i da se onda bira odgovarajući titl kao da biraš na dvd filmu. Ubačeni titl nije “urezan” kao slika tako da se titl može aktivirati/deaktivirati ili promijeniti po želji. Možeš birati vrstu, veličinu, boju i vanjsku liniju fonta kao i da odrediš poziciju titla na ekranu. Meni odgovara font “Verdana” veličine “20” i na poziciji Center:350 i Vertical:450.

Samo da ti napomenem da se titlovi vide samo na hardverskom dvd-u. Na softverskim plejerima se ne vidi titl.

Na ovoj stranici imaš uputstvo kako da pripremiš fajlove za ubacivanje.

Sretno :wink: