Us robotics+problem

kupio sam novi us robotic externi modem…maksuz za LINUX…ali imam problemm…suse 7.1 ga savrseno preeopozna…medjutim kada zelim dial 0992800 (pomocu kpp, i nastimao sam sve opcije,terminal based…flow control je RTS/CTS…itd…kod jarana mi radi)…uglavnom dobijeam poruku :modem ready, initailizing modem…i tu stane…tako stoji i ne pociva da yove bihnet-ov broj…please help me…

da nije nesto oko initialization stringa, pokusao sam sa AT, ATX ,ATX3 ne radi

ok shavatio sam da ovaj US ROBOTICS ZAHTIJEVA POSEBAN TRETMAN…

by DJ_BLADE

Prvo sto mi pada napamet je da nisi dobro podesio port, pokusaj isprobati neki drugi ili mi reci koji je port na win-u.

Inace, ja imam jako ruzna iskustva sa USB Robotics modemima… Doduse, internim…

Amila

1

amila, grungy je

ne znam sta je do tpg modema stvarno…ja sam kod sebe instaliro i super radi…i moj je jos slabiji nego kod jarana mi…port je podesen kako treba…kppp ga nadje (query modem, pa nadje ga, modem ready, ATI1…ATI6, itd), da nije mozda stvar kod firewall-a, jer ja mislim da je ukljucen

A jeste li podesili tonsko ili pulsno biranje?

nastimali smo i to,pa zar ne bi trebo us robotics biti najjj modem…makar je na takvom glasu…haj makar sada nemam problema sa forumom.dobro ste ga sredili, cestitam!

Provjerite jos jednom… Ne znam zaista sta bi moglo biti…

Vidi da nisi nesto pogresno upisao…

X3 moras upisati u dial string a ne u init string, znaci ATX3DT je string za zvanje

makar kod mene nije htjelo raditi drugacije…

otvori log prozor i reci nam sta tamo pise…

probaj se konektovati direktno na port, ima par finih terminal app. za linuh koje to mogu

heh nazvome taj ciko koji ima taj modem i…pita me kako nastimati tone dialing…a kako puls dialing …pa pravo da vam kazem ne unam ,hah

hilfe pipl (pipls ))

tako bi reko moj bivsi profa matemtaike (po porijeklu turcin…)

Vozdra,

imate ovaj dokument na howto.lugbih.org:

http://howto.lugbih.org/dialup/

u njemu mozete pronaci pomoc.

Na prezadnjoj slici imate opciju “Initialization string” i tu upisete ATDP ako je pulsno biranje, a ako je tonsko onda ATX3 ili kako je neko predlozio ATX3DT.

Taj sam text davno u infu procitao i prostudirao ali medzutim to je za standardne externe modema…Ali ovaj famozni us robotics modem kojeg svi fale …NE SLUSA ME NIKAKO…RAZOCARAN SAM U US ROBOTICS…

Sve sam te stringove vec isprobao i ako ima neko ko je ovaj problema rijesio molim da se javi…stvarno mi je crnjak…jos uvijek idem na net preko windowsa…Modem pocne zvati i cuje se signal al pocne onda zvati tonski koje moja linija ne podrzava…treba mi string za pulse dialing…

P.S. HELLLLLLLPPPPPPP

by DJ_BLADE

Vozdra,

pa dobro, rijesili smo problem, onda je do stringa… u “Edit Modem Commands” upisi samo ATDP u “DIAL STRING” i to je to…

hajde ostrice…you can do it…hah da znas oko modemo ko oko plivanja…hah

hajd javi ako bude prograsa…

valjda ti nisu propalne nolke pare …cya :stuck_out_tongue:

Hm, moja je zapravo greska bila, jer sam mu rekla da string upise u “Initialization string” umjesto u “Dial string”… Na brzinu sam pisala, pa…

Btw, je l’ proradio modem?

Amila

ma na zalost modem jos nije proradio…pocen on zvati ali tonski bira a moja to linija ne podrzava pa ne moze probao sam sve stringove ATDP, AT&F1, ATX3DP, ATX3DT, sve ali stalno tonski bira …joojjjjj

dodze mi da ga razbijem

HELPPPPPP

nisam valjda jedini koji koristi ovaj gadni robotics neka se neko javi HITNO JE

HELPPPPPPPundefined

Daj mi jos jednom reci gdje upisujes te stringove?

idem na modem comands

za initializaciju upisem AT&F1 (a i pokusavao sam sa ATX i ATX3) koji je orginalni string za ovaj modem a za dial string sam pokusao

ATDT, ATX3DT, ATX3DP i ne moze da bira pulsno sano tonski…

Pozdravio vas je grungy koji je na moru

DJ_BLADE

voZdrica…

Jesi siguran da mjenjas parametre za pravi modem? Jer ako stalno bira tonski, onda nisu aktualizirani parametri (modem commands) kako treba…

Probaj izabrati u Device (umjesto /dev/modem) /dev/ttyS0 ili /dev/tty (com1 ili 2)

Kod mene Initial string je: ATX3

Dial string: ATDT - za tonsko odn. ATDP - za pulsno

Eto toliko,

Nadam se da ce ti to proraditi… Jer stvarno nema razloga da ne radi.

US-Robotics je definitivno najbolji.

Pozdrav svima!

n-e-d-i-m

P.S

Ako nikako ne uspijes, hajde da se mijenjamo za modem

Cuj, upisi samo ovo:

Initialization string: ATX

Dial string: ATDP

zatim, klikni na “query modem” i vidi hoce li javiti “modem ready”. Ako ne javi onda pod Device > Modem Device promjeni port (ako ne znas koji je isprobaj sve… a provjeravas sa query modem).

Btw, ako neko ima viska NE-winmodem, neka mi se javi!