[code]aldin@edgyson:~$ sudo apt-get install nekiNoviPaket
Reading package lists… Done
Building dependency tree
Reading state information… Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
ksystemlog konversation krita-data kubuntu-default-settings python2.4-dev adept-manager kmplayer-konq-plugins kaffeine-xine kio-locate libpythonize0
kdebluetooth libkipi0 wlassistant openoffice.org-kde libmagick++9c2a adept-installer libkexif1 gwenview libtdb1 adept-updater libqt4-qt3support
hwdb-client-kde krita kubuntu-artwork-usplash libqt4-core libsqlite0 adept-batch koffice-data pykdeextensions adept ksplash-engine-moodin
kubuntu-konqueror-shortcuts kaffeine ruby1.8 skim kipi-plugins k3b kio-apt kwin-style-crystal python-qt3 python-qt4 libexif-dev libgphoto2-2-dev ruby
adept-common libqt4-gui python-sip4 digikam amarok-xine speedcrunch amarok libskim0 bogofilter-bdb katapult kubuntu-docs bogofilter kde-guidance
libqt4-sql libifp4 debtags libgsl0 apt-index-watcher rdiff-backup language-selector-qt qobex ktorrent scim-qtimm python-elementtree libruby1.8 keep
koffice-libs adept-notifier bogofilter-common libimlib2 kde-guidance-powermanager kde-systemsettings librsync1 libnjb5 kmplayer-base python-kde3
libungif4g
Use ‘apt-get autoremove’ to remove them.
The following NEW packages will be installed:
nekiNoviPaket
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 28 not upgraded.
Need to get 74.0kB of archives.
After unpacking 115kB of additional disk space will be used.
Unpacking…
Setting up…[/code]
ovo pitanje se javi ako recimo instaliram neki metapackage (kde, kubuntu-desktop itd.), i ako se nakon toga remove neki od paketa koji je “povučen” kada se skidao “metapackage”
nije nešto opasno al eto… ne želim da mi se oni paketi poskidaju, niti da mi se javlja “da su oni dio ovog onog pa nam više ne trebaju”, ima li lijeka?
ps:
radio sam sa apt-get ne sa aptitude, i čitao sam da aptitude force-a da skineš sve dependencies, i da je ovo autoremove na edgy-u i ono ne forsira nego samo “kaže”, eh može li da mi ne govori…
pps:
kada se radi sa synapticom “mark for installation nekiNoviPaket” nema nikakvih “autoremove” poruka
pps:
ma čisto informativno… treba da stavim u “bilješke za leteći…”