Pozdrav dragi Linuxasi :),
Pored mog problema sa grafickom koji jos nisam rijesio javlja mi se jos jedan problem. Naime, koristio sam Linux 10.10, windows xp skupa i win ko win, instalacijom nekog smeca poceo kociti, trokirati, padati. Odlucim da reinstaliram Win i to sam uradio bez ikakvih problema, podatke sa Win sam snimio na Lin i sve ok. Sad je doslo na red uspostavljanje GRUB bootloadera jer ga win izbirsao. Tu se javljaju problemi koji se samo meni mogu javiti :). Prije svega da vam kazem da sam googlao i precesljao dosta foruma, ali rjesenje problema nisam nasao. Vjerujem da medju vama ima ljudi koji Linux jako dobro poznaju i imaju odgovor na moje probleme.
Standardna procedura je:
sudo grub,
root (hdx,x) - zavisi gdje mi je linux, tj na kojoj particiji, kod mene je (hd0,4) jer mi je na sda5, setup (hd0), on odradi svoje i to je to… jos samo bi morao u menu.lst staviti da mi ponudi i win prilikom dizanja grupa jer ga nece biti,
medjutim kod mene je sljedeca situacija… stalno mi izbacuje da ne moze naci grub/boot/stage1, tj onaj error 15: file not found, kad idem find grub/boot/stage1 opet ga ne moze naci…
za svaki slucaj sam probao naci grub fajlove na svim particijama, isao sam redom, al ne moze nigdje da nadje stage1, i ne znam sta da radim :/// svi podaci su mi na toj particiji a ne mogu da udjem tu
sacuvao sam menu.lst od prethodnog gruba, ne znam moze li to pomoc, cak sam probao i super grub diskom ga dignut al nemoze da nadje taj fajl, pokusao sam i live cd-om da particije podesim manuelno da instaliram grub, ali javlja mi da ne moze naci neki root, i to sve padne onda u vodu,
POMAGAJTE!!! HVALA UNAPRIJED NA VREMENU I STRPLJENJU! :))